17 Aprilie

1
45


” Dupa ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pamânt si a facut tina din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta, si i-a zis: ” Du-te de te spala în scaldatoarea Siloamului”( care talmacit înseamna: Trimis). El s-a dus, s-a spalat si s-a întors vazând bine.” Ioan 9:6-7

Dupa ce a fost vindecat de Domnul Isus, inima orbului care si-a capatat vederea s-a umplut de o mare bucurie. Desi vecinii sai nu stiau ce sa creada cu privire la cele petrecute, iar unii dintre acestia credeau chiar ca este o alta persoana, orbul vindecat spunea tuturor: “Eu sunt! M-am nascut orb; dar acum pot sa vad cu claritate!”

Cum de ti s-au deschi ochii; l-au întrebat atunci vecinii? Omul acela caruia i se zice Isus, spunea el, a facut tina, mi-a uns ochii si mi-a zis sa ma spal în scaldatoarea Siloamului. M-am dus, m-am spalat si mi-am capata vederea.

Dupa ce au auzit aceasta marturisire vecinii sai l-au întrebat: ” unde este atunci omul despre care vorbesti?” “Nu stiu; le-a raspuns el!” Când fariseii au aflat de cele întâmplate, l-au interogat pe cel vindecat cu privire la vindecare. Dupa ce le-a povestit aceleasi
lucruri, când a fost întrebat ce crede despre cel ce i-a daruit vederea, orbul vindecat a raspuns: “Este un prooroc!”

Cele petrecute dupa aceasta vindecare ne arata ca în ciuda atâtor marturii si a demonstratiilor practice facute de orbul vindecat, vecinii acestuia si fariseii care l-au interogat, nu puteau sa creada, pentru ca ei însisi erau orbi. Deoarece erau orbiti spiritual ei nu puteau sa primeasca marturisirea orbului, sa creada în Domnul Isus si sa accepte minunile Sale.

N-ai vrea ca în aceasta zi Domnul sa-ti deschida ochii si sa primesti adevarata lumina?

Rugaciune: Doamne Isuse; deschde-mi ochii inimii pentru ca prin credinta sa pot întelege lucrarile Tale si sa dobândesc adevarata Lumina. Amin.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.