16 Aprilie

3
39

“Sionul va fi mântuit prin judecata, si cei ce se vor întoarce la Dumnezeu în el, vor fi mântuiti prin dreptate.” Isaia 1:27

Stiti ca cei mai multi dintre condamnati sunt recidivisti?

Desi marturisesc ca le pare rau de faptele pe care le-au comis, atunci când sunt eliberati din închisoare, foarte multi criminali savârsesc aceleasi fapte pentru care tocmai si-au ispasit pedeapsa.


Cu toate ca regreta faptele comise, aceasta parere de rau nu poate sa le aduca o adevarata schimbare, pentru ca înnoirea vietii este cauzata de o pocainta sincera, care înseamna nu numai sa-ti para rau de ceea ce ai facut în trecut, ci si o schimbare a faptelor pe care urmeaza sa le împlinesti în viitor. O întoarcere cu 180 de grade fata de tot ceea ce a fost rau.

Si Iuda a avut remuscari si i-a parut rau ca L-a vândut pe Domnul Isus; nu-i asa? Dar cainta lui nu i-a fost de nici un folos, pentru ca dupa ce si-a marturisit vina si a înapoiat banii pe care îi primise de la preoti, a iesit afara si si-a pus capat zilelor.

Spre deosebire de Iuda, apostolul Petru care pâna la cântatul cocosului se lepadase de Domnul de trei ori, a iesit afara si a plâns cu amar. Pocainta lui Petru a fost una adevarata pentru ca dupa ce a regretat faptele trecutului, el si-a schimbat si atitudinea fata de viitor.

La întâlnirea cu Domnul de la Marea Tiberiadei, el a marturisit dragostea sa pentru Domnul tot de atâtea ori de câte ori se lepadase, fiind pregatit sa împlineasca orice slujire care avea sa i se încredinteze.

Daca îti cunosti vinovatia trecutului, nu te multumi spunând numai ” îmi pare rau!” Pentru a trai o înnoire deplina fii gata sa te rogi cu sinceritate spunând:

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; iarta-ma pentru toate relele pe care le-am savârsit si ajuta-ma sa ma pocaiesc sincer, înfaptuind doar ceea ce este dupa voia Ta, pentru ca sa pot trai astfel o înnoire deplina. Amin.


3 COMENTARII

  1. 2 Corinteni 7:10

    În adev?r, când întristarea este dup? voia lui Dumnezeu, aduce o poc?in?? care duce la mântuire, ?i de care cineva nu se c?ie?te niciodat?; pe când întristarea lumii aduce moartea.

  2. adevarata pocaintza incepe cu iertarea,daca iertzi pe cei care tzi-au gresit si tu te caiesti de greselile tale,este primul pas catre Dumnezeu si restul lasate condus de El,ca Dumnezeu este singurul care cunoaste inima si cea ce itzi doresti cu adevarat,si te va invatza ce sa faci dar ascultand si de cei crestini,si de cate ori noi ne-am lepadat de Domnul Isus ,in viatza de pagan,tot de atatea ori trebuie sa ii spunem lui Isus te iubesc,exact ca Petru,si asta inseamna in fiecare zi,si apoi vorbitzi cuvantul invatzand si pe altzi la cea ce atzi fost chematzi,la pocaintza,Dumnezeu sa ne ajute la aceasta,Amin.

  3. DOMNUL s-a rugat pentru Petru ca sa nu i se piarda credinta. Cerul a fost de partea lui Petru.
    Trebuie stiut ca nimeni nu este perfect si toti suntem supusi greselii, esecului. Oamenii care au suferit un esec in viata lor au nevoie de o imagine BLANDA a lui Dumnezeu, asa cum a primit-o Petru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.