16 Octombrie – ÎNAINTAREA ÎN VÂRSTĂ

0
38

– “Omul nostru de afară se trece, totuși omul nostru dinăuntru se înnoiește” (2 Corinteni 4:16)-

Știi că ai îmbătrânit când: îti tremură genunchii, iar cureaua nu; te cerți referitor la care adeziv pentru proteze este mai bun; stai pe un balansoar și nu-l poți face să se miște; până aprinzi și ultima lumânare de pe tortul de la ziua ta de naștere prima s-a stins deja; nu mai crezi că glumele despre “îmbătrânire” sunt amuzante. Îmbătrânirea nu este pentru fricoși, așa că Biblia ne oferă câteva idei despre ceea ce atrage ea după sine. Vederea lui Isaac a slăbit (Geneza 27:1). Lui David îi era mereu frig (1 împărați 1:1-4).

Pavel s-a referit la el însuși ca la “bătrânul Pavel” (Filimon v. 9) și a vorbit despre durerile fizice și emoționale ale bătrâneții ““ de a se simți părăsit și singur, de a fi dezamăgit de tovarășii de lucru și de a-și lua rămas bun de la prieteni pe care s-ar putea să nu-i mai vadă niciodată (2 Timotei 4:9-21).

Un autor scrie: “La cea mai recentă zi de naștere a mea, sora mea mi-a trimis acest mesaj: “Vestea proastă: pe dinafară ne consumăm degeaba”. (Am uitat să menționez că ea e sora mea mai mare și după cum îmi place să-i amintesc, mereu va fi sora mea mai mare!). Apoi a adăugat: “Vestea bună: noi nu cădem de oboseală. Ci chiar dacă omul nostru de afară se trece, totuși omul nostru dinăuntru se înnoiește din zi în zi”.

Dacă articulațiile îți pocnesc, dacă ai artrită la mâini, dacă vederea ți-a slăbit, dacă ai mersul încet și urechea ta se luptă să audă sau inima ta bate după sunetul produs de toboșarul colesterol, simte-te încurajat! Dumnezeu îți pregătește “¦ o sărbătoare pentru ziua în care vei ajunge în cer, unde nu vei mai îmbătrâni deoarece vei ajunge acasă în țara celor tineri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.