15 Octombrie – MATURIZEAZĂ-TE !

0
38

-“Să lăsăm adevărurile începătoare ale Iul Hristos, și să mergem spre cele desăvârșite” (Evrei 6:1) –

Petru scrie: “Nu întoarceți “¦ ocară pentru ocară” (1 Petru 3:9). Când ești atacat, în loc să te aperi prin comentarii și atacuri istețe, menite să-l pună pe celălalt la locul lui, “binecuvântați, căci la aceasta ați fost chemați: să moșteniți binecuvântarea” (v. 9). “înfrânează-ți limba de ia râu” (v.10).

Unii nu-și învață niciodată lecția. Există o piatră veche de mormânt în Anglia pe care scrie: “în acest mormânt, sub această bucată de țărână zace Arabella Young, care în 24 mai a început să-și înfrâneze limba”. În timpul Revoluției franceze, regele și regina au fost decapitați, lăsând prințul orfan. Existau voci care susțineau și decapitarea lui, până când cineva a spus: “Dacă îl ucideți, îi trimiteți sufletul în cer. Mai bine dați-l pe mâna bătrânei Meg și îl va învăța cuvinte vulgare și murdare și astfel sufletui lui va fi condamnat pentru totdeauna!”

Cu toate acestea, când prințul i-a fost predat acestei femei a străzii care a încercat să-l facă să rostească tot felul de profanări, el a refuzat, spunând: “M-am născut să fiu rege și nu spun așa ceva!” În concluzie, când ești fiul Regelui, vorbele tale trebuie să reflecte lucrul acesta. “Să caute pacea” (v. 11).

E nevoie de curaj să fii împăciuitor. Oriunde te uiți, oamenii sunt mânioși pe economie, pe sistemul de sănătate, pe șomaj și pe orice alt lucru la care te poți gândi. A fi împăciuitor nu este același lucru cu a fi un păstrător al păcii. Cei ce păstrează pacea caută moduri de a păstra pacea prin menținerea unui echilibru delicat între ambele părți. Oamenii împăciuitori sapă adânc în mijlocul conflictului și ajută părțile să se împace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.