16 Martie – Întrebarea regelui

0
46

“Cât pentru mine, fericirea mea este să mă apropiu de Dumne­zeu”¦ ca să povestesc toate lucră­rile Tale.” Psalm 73.28 –

Riero, regele Siracuzei, care a domnit cu 500 de ani înainte de Hristos, i-a spus înțeleptului Simonides: “în­țelepciunea ta m-a uimit! încoardă-ți acum mintea și spune-mi: Cine este Dumnezeu?”

Simonides a cerut răgaz de gândire două zile, apoi a mai cerut patru, apoi opt, apoi șaisprezece etc”¦ “Oa­re vrei să amâni la infinit răspunsul?” I-a întrebat rege­le. “Da, stăpâne”, a răspuns înțeleptul, “căci cu cât cu­get mai mult la întrebarea maiestății voastre, cu atât găsesc mai greu răspunsul! Este tocmai ca și cu un munte: cu cât te apropii mai mult de el, cu atât este mai mare și mai greu de cuprins. Dumnezeu nu poate fi cuprins de mintea omenească!”

Într-adevăr, la întrebarea regelui nu poți da un răs­puns grăbit. Cu cât ne apropiem mai mult de Sfânta Scriptură, cu atât îl cunoaștem mai mult pe Dumne­zeu. Biblia este scrisă pentru a-L arăta pe Dumnezeu în lucrările Sale. Cercetând Scriptura vom putea ști mai multe despre Dumnezeu, despre dragostea Sa, despre planul Său de mântuire, despre voia Sa cu pri­vire la noi, despre lucrarea de mântuire adusă prin Fiul Său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.