15 Martie – Nu împușcați “câinele”!

0
42

-“De aceea mă silesc să am totdea­una un cuget curat înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor.” Faptele Apostolilor 24.16 –

Un gospodar dormea liniștit în casa lui. Câinele care era legat în curte, simțind apropierea hoților, a început să latre. Omul a ieșit din casă, dar n-a văzut nimic. Câi­nele a început să latre din nou. Omul a ieșit iarăși din casă, dar nici de data aceasta n-a văzut pe nimeni. Așa s-a întâmplat de câteva ori, până când omul supă­rat a luat arma și a împușcat câinele. “Acum pot să mă odihnesc liniștit, pentru că nu mă mai deranjează potaia”, și-a zis mulțumit gospodarul. Dar hoții au venit și i-au jefuit casa.

Ceea ce este câinele pentru curtea gospodarului este conștiința pentru om. Ea îți dă de veste când se apropie păcatul, te avertizează de ceea ce nu este bine. Dacă nu vrei să ții seama de această voce și cauți să “împuști” cugetul cu alte lucruri din lume, treptat, treptat, această voce va fi adusă la tăcere. Paguba va fi a ta, o pagubă cu urmări veșnice. Cândva, cugetul se va trezi în tine, dar va fi prea târziu. De aceea vino acum la Mântuitorul care vrea să-ți curețe conștiința de orice urmă a păcatului! El este Unicul care poate face această lucrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.