16 Iulie-ÎNAINTE DE A CONSTRUI (2)

0
40

“Arată-mi căile Tale; atunci Te voi cunoaște și voi avea trecere înaintea Ta”  (Exod 33:13)

Încearcă să-i cunoști pe oameni. Nici un slujitor nu a avut vreodată atâtea probleme cu adunarea decât a avut Moise cu poporul lui Israel în pustie. La Marea Roșie, el a fost atât de bucuros încât a scris o cântare de laudă pentru a sărbători izbânda lor spectaculoasă. Dar mai târziu, când au ajuns la el văicăreli din toate părțile, el i-a spus lui Dumnezeu că vrea să moară. Faptul acesta ne amintește de un pastor care l-a întrebat pe un altul: “Câți membri activi ai în biserica ta?” Celălalt a răspuns: “Cinci sute. Jumătate dintre ei lucrează în mod activ cu mine, iar cealaltă jumătate lucrează în mod activ împotriva mea”.

Pastorilor, oamenii din bisericile voastre vor juca roluri diferite în planul pe care ți l-a dat Dumnezeu. Pe unii îi vei agrea, pe alții nu. Dar ai fost chemat să-i conduci pe toți, așa că încearcă să-i cunoști.

Pe patul de moarte, lacov a rostit câte o profeție pentru fiecare dintre cei doisprezece fii ai săi, descriindu-le atât natura, cât și viitorul. El a spus că Ruben este nesupus, Simeon și Levi sunt înclinați spre mânie, luda s-a născut pentru a fi lider, că Zabulon își va extinde granițele, Isahar este dispus să poarte poveri, Dan este fără scrupule când vine vorba de oameni, că Gad este un războinic ce nu bate în retragere, că lui Așer îi place să gătească, lui Neftali îi place să crească copii, că losif va fi rănit, dar că se va ridica mai puternic ca niciodată și că Beniamin va fi un antreprenor care se descurcă în afaceri. (Geneza 49).

Pentru a-i conduce pe oameni cu succes, trebuie să-i cunoști. Așa că roagă-te: “Arată-mi căile Tale; atunci Te voi cunoaște și voi avea trecere înaintea Ta”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.