17 Iulie -ÎNAINTE DE A CONSTRUI (3)

0
42

“S-a părut nimerit Duhului Sfânt și nouă” (Faptele Apostolilor 15:28)

Fii atent la călăuzirea lui Dumnezeu. Câtă vreme îi asculți pe cei a căror părere nu este în concordanță cu Scriptura și cu voia lui Dumnezeu, vei fi frustrat și nu vei ajunge nicăieri. Când trebuie să iei decizii importante care afectează viitorul, trebuie să îl asculți pe Dumnezeu. De asemenea, trebuie să fii deschis și pentru comentariile și sfaturile celorlalți. De ce? Deoarece dacă nu ești capabil să înveți, nu poți fi folosit.

Opinia majorității poate fi prețioasă în chestiuni de ordin curent, dar când o viziune de la Dumnezeu este controversată, în primul rând și cel mai mult trebuie să asculți de vocea călăuzitoare a lui Dumnezeu.

Poate spui: “Nu este înțelept să ai pluralitate în materie de conducere?” Ba da, chiar si cei mai buni lideri suferă de “orbul găinii” și au nevoie de oameni cu acuitate vizuală în acele domenii.'”Câțiva oameni, veniți din ludea, învățau pe frați și ziceau: Dacă nu sunteți tăiați împrejur după obiceiul lui Moise, nu puteți fi mântuiți” (Faptele Apostolilor 15:1).

Care a fost rezultatul? “Pavel și Barnaba au avut cu ei un viu schimb de vorbe și păreri deosebite; și frații au hotărât ca Pavel și Barnaba, și câțiva dintre ei, să se suie la Ierusalim la apostoli și prezbiteri, ca să-i întrebe asupra acestei neînțelegeri””˜(Faptele Apostolilor 15:2). Ce au făcut apostolii? Ei au spus: “Dumnezeu, care cunoaște inimile, a mărturisit pentru ei, și le-a dat Duhul Sfânt ca și nouă. N-a făcut nici o deosebire între noi și ei, întrucât le-a curățit inimile prin credință” (Faptele Apostolilor 15:8-9).

Așa că după rugăciune și deliberări, apostolii au scris o scrisoare bisericii, spunând: “s-a părut nimerit Duhului Sfânt și nouă, să nu mai punem peste voi nici o altă greutate decât ceea ce trebuie” (Faptele Apostolilor 15:28). Și care a fost rezultatul? “După ce au citit-o, frații s-au bucurat” (Faptele Apostolilor 15:31).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.