15 Iulie – ÎNAINTE DE A CONSTRUI (1)

0
35

“Să faceți”¦ după chipul pe care ți-l voi arăta” (Exod 25:9)

Apelează la Dumnezeu pentru proiect. Dumnezeu i-a zis lui Moise: “Să faceți cortul și toate vasele lui după chipul pe care ți-l voi arăta”.

Dumnezeu știe de ce vei avea nevoie în viitor, tu nu știi. El l-a pregătit pe Noe cu o sută de ani înainte de potop. El l-a pregătit pe losif pentru a hrăni Egiptul cu șapte ani înainte de foamete. Fără călăuzirea lui_ Dumnezeu cele mai bune lucruri pe care le poți avea sunt estimări, prognoze și proiecte de viitor. “înfățișarea slavei Domnului era ca un foc mistuitor pe vârful muntelui, înaintea copiilor lui Israel. Moise a intrat în mijlocul norului și s-a suit pe munte. Moise a rămas pe munte patruzeci de zile și patruzeci de nopți” (Exod 24:17-18).

Moise a petrecut mai mult de o lună în prezența lui Dumnezeu pentru a primi călăuzire. De ce? Pentru că ceea ce construia el trebuia să împlinească nevoile poporului lui Dumnezeu multe generații la rând. Așa că du-te la locul de rugăciune. Spune-Ie celor din jurul tău: “Nu mă întorc de aici până nu-L aud pe Dumnezeu și până nu primesc planul Lui”!

Când Dumnezeu face o comandă, El plătește pentru ea. Dar când nu face El comanda, iar tu te hotărăști să o faci oricum, ești pe cont propriu! De ce? Deoarece nu ai avut încredere să apelezi la El în vreme de nevoi.Dacă nu începi bine, nu vei termina bine.

Poate spui: “Dar nu sunt o persoană specială. De ce ar dori Dumnezeu să vorbească unui om ca mine?” Dacă Dumnezeu te-a chemat, și El a făcut-o, înseamnă că ești special. Promisiunea Lui este: “Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu “¦ și ea îi va fi dată” (lacov 1:5).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.