15 Iulie

0
34

” Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; daca ne iubim unii pe altii, Dumnezeu ramane în noi, si dragostea Lui a ajuns desavarsita în noi.” 1 Ioan 4:12

“Perfectiune”, este un termen pe care îl folosim astazi atunci cand urmarim sa definim starea cea mai înalta la care dorim sa ajunga lucrurile pe care le împlinim, sau cele pe care le asteptam din partea altora.

Pe vremea apostolului Pavel, acest cuvant era folosit însa de medici, în momentul cand reuseau sa aseze în pozitie initiala doua oase care au fost frante. Cand cineva care a suferit un accident, venea la medic pentru a i se aseza bratul sau piciorul fracturat, medicul ce nu beneficia de aparatura medicala de astazi, masa si misca cele doua oase pana ce acestea reveneau la starea dinainte. Cand potrivirea era realizata, medicul spunea “perfect”, aratand astfel ca s-a revenit la starea initiala.

În zilele în care traim, pacatul a cauzat multe rupturi în relatiile din familii si din bisericii. De aceia trebuie sa lucram continu, sa ajustam si sa îndepartam lucrurile ce au cauzat aceste franturi, pana cand partasia va fi din nou restabilita.

Dupa cum nu sunt tolerate fracturile oaselor din trupul uman, tot asa nu trebuie tolerate nici fracturile din trupul bisericii.

Relatiile rupte, pot fi însa refacute numai în dragoste si cu mare bunatate, atata timp cat sunt înca proaspete. Daca nu se trateaza imediat aceste rupturi, efortul pentru îndreptarea lor va fi mult mai mare mai tarziu, iar durerea mult mai severa.

Un experiment care a fost urmarit pe un numar de 10.000 de bolnavi, a demonstrat ca 7.000 dintre acestia chiar daca au suferit de afectiuni grave, precum: cancer, paralizie, probleme psihice sau boli de inima, s-au vindecat mai rapid, sau boala lor a fost suportata mai usor, pentru cei ce au avut o sustinere puternica prin dragostea si ajutorul prietenilor, a familiei, sau a membrilor din biserica, fata de cei ce n-au beneficiat de acest ajutor.

Cat mai este pana ce în familia si biserica ta, lucrurile vor fi perfecte ? Prin cuvintele pe care le rostesti si slujirea pe care o împlinesti, contribui la îndepartarea franturilor, sau la accentuarea acestora ?

Rugaciune. Doamne Dumnezeule; restaureaza prin Duhul Tau cel Sfant si lucrurile frante din viata mea, pentru ca sa pot fi folosit apoi ca un dregator de sparturi, în familia si în biserica mea. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.