16 Iulie

0
35

“Doamne, a raspuns sutasul,  nu sunt vrednic sa intri sub acoperamântulmeu; ci zi numai un cuvânt, si robul meu va fi tamaduit.” Matei 8:8

Prin atitudinea si raspunsul sau, sutasul roman care a cerut ajutorulDomnului Isus, pentru vindecarea unui rob din casa sa, acesta a dovedit omare umilinta. În timp ce Domnul se îndrepta spre casa unde el locuia,  sutasul a trimis pe unul dintre prieteni sa-I spuna :”Doamne; nu trebuie sate deranjezi venind pâna la mine, pentru ca nu sunt vrednic sa intri subacoperamântul meu!”

Puteti sa întelegeti ce-a vrut el sa spuna cu adevarat prin aceste cuvinte?  Un ofiter roman, bogat, cu mare influenta si autoritate, sa spuna unuiînvatator intinerant din Israel, natiune care atunci era sub ocupatieromana: “nu sunt vrednic sa intri sub acoperamântul meu?”

Aceasta decalaratie exprima cea mai adânca stare de smerenie si de respectfata de Domnul Isus, atitudine pe care Fiul lui Dumnezeu n-a gasit-o nicichiar printre cei din neamul Sau.

Aceasta decalaratie neasteptata, facuta de sutasul roman, nu arata ca els-ar fi subapreciat, sau ca în viata de fiecare zi ar fi permis oricui satreaca peste el. Obisnuit sa-i respecte pe cei de un grad mai înalt decâtel, L-a cinstit pe Domnul Isus, pentru ca a recunoscut în Cel la care aapelat pentru ajutor, o autoritate suprema, în fata careia s-a umilitdeplin.

Am citit recent despre un barbat care avea chelie, ca într-o seara, acestasi-a luat sotia si a plecat în oras pentru o cina romantica. Pentru timpulcât urma sa lipseasca de acasa, el a angajat o bona, care sa aiba grija decopiii lor.

Însa dupa ce parintii au plecat, bona a deschis televizorul si a urmaritcu foarte mare atentie un serial de televiziune, uitând de copii. Ramasinesupravegheati, copiii au intrat în baia parintilor unde baiatul a luatmasina de barberit si si-a facut o carare chiar în mijlocul capului,  tunzându-si parul pâna la piele.

Când parintii s-au întors si tatal l-a vazut cum arata, acesta foarte furiosi-a zis copilului: “fiule; ti-am zis de atâtea ori sa nu te joci cu masinade barberit. Acum, pentru ceea ce ai facut, meriti sa primesti bataie!”

Când tatal era pregatit sa-i dea pantalonii jos si sa-l palmuiasca, copiluls-a uitat tinta în ochii lui si i-a spus:” tata; opreste-te putin s-o vezisi pe surioara mea!”

Mergând în dormitorul fetitei, tatal a gasit-o pe aceasta ghemuita înpatutul ei sub un asternut si rasa complet pe cap pâna la piele. Iesind dincamera, tatal si mai furios, era pregatit acum sa-l diciplineze aspru pefiul sau.

În acele momente când tatal se întreba ” de ce ai facut asta ?” fiul s-auitat însa din nou în ochii lui si i-a spus: ” tata; am încercat sa neasemanam cu tine!”

Dupa acest raspuns, tatalui parca i-a trecut furia lui, a început sa râda si înloc sa le aplice pedeapsa si-a luat copiii în brate si i-a sarutat pe chelie!

Prin atitudinea sa, sutasul a demonstrat ca a depasit orice fel deresentimente ce erau între evrei si romani si înaltându-L pe Domnul Isus, aaratat ca în smerenie se aseamana cu Domnul.

Rugaciune: Domane Isuse; ajuta-ma sa-Ti recunosc autoritatea si sa umblu însmerenie,  ca sa ma aseman Tie. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.