16 Decembrie-VICTORIA PE CÂMPUL DE LUPTĂ (3)

0
41

Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este în lume” (1 Ioan 4:4)

Atacul din partea Satanei. Noi, fie ridiculizăm puterea Satanei, fie o exagerăm, dar fiecare variantă produce neplăceri! Prima te face să te simți vulnerabil; cea de-a doua creează în tine o teamă nefondată. Înțelegerea căilor Satanei ““ și a armelor tale ““ te echipează pentru a putea ține piept atacurilor lui și a-i putea rezista. Cum se poate lucrul acesta?

1) Înțelegând că Dumnezeu a nimicit efectiv puterea Satanei prin victoria lui Hristos la cruce.

“A dezbrăcat domniile și stăpânirile, și le-a făcut de ocară înaintea lumii, după ce a ieșit biruitor asupra lor prin cruce” (Coloseni 2:15). Încercarea Satanei de a-l distruge pe Domnul Isus a dat greș și a dus la o înfrângere glorioasă care te ajută să-ți sărbătorești victoria în Hristos!

2) înțelegând că ..Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este în lume”.

Nici o putere nu este mai mare decât Duhul lui Dumnezeu care locuiește în tine. Dacă rămâi în Hristos, Satana nu poate pune stăpânire pe tine și nu te poate cuceri. De ce? Fiindcă pentru aceasta ar trebui să-l învingă pe Hristos!

3) înțelegând că tu îl poți învinge pe Satana întrucât Isus v-a dat “putere să călcați“¦ peste toată puterea vrăjmașului” (Luca 10:19).

Infractorul trebuie să se supună polițistului deoarece acesta a fost investit și este susținut în totalitate de autoritatea guvernului. Așadar, atunci când te bazezi pe autoritatea pe care ți-a dat-o Dumnezeu în Hristos, Satana nu mai are de ales; el trebuie să respecte limitele pe care le pui împotriva lui. El nu-ți poate face nimic fără acordul tău, iar tu nu trebuie să i-l da, deoarece diavolul speră ca tu să nu-ți dai seama niciodată de lucrul acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.