17 Decembrie-ADU SCHIMBAREA !

0
45

“Prin credință Noe “¦ a făcut un chivot ca să-și scape casa” (Evrei 11:7)

Din istoria lui Noe învățăm că:

1) Poți schimba ceva din familia ta. “Prin credință Noe “¦ a făcut un chivot ca să-și scape casa”. Hotărârea lui Noe nu i-a adus beneficii numai lui, ci prin ea și-a salvat întreaga casă. Au fost nevoie de mulți ani, dar a făcut-o. Prin harul lui Dumnezeu și tu îți poți câștiga familia pentru Hristos.

2) Poți schimba generațiile viitoare. Noe nu numai că a supraviețuit potopului, dar Dumnezeu l-a folosit pentru a repopula pământul. Ce chemare! Ce impact! Ce moștenire! “Domnul își întinde privirile peste tot pământul, ca să sprijinească pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui” (2 Cronici 16:9).

Dumnezeu caută oameni care să intre în parteneriat cu El pentru a-Și duce la îndeplinire planul Lui pe pământ. Pentru a te califica trebuie:

a) Să fii dispus să te deosebești de mulțime. Noe a crezut în viziunea sa când nimeni altcineva nu a crezut. Cei ce produc schimbări sunt diferiți. Nu te lăsa intimidat de lucrul acesta,

b) Să nu te temi să faci ceva pentru prima oară. Nu lăsa ca vorbele “nimeni nu a mai făcut așa ceva vreodată” să te împiedice să-L asculți pe Dumnezeu. Probabil oamenii i-au spus lui Noe: “Nu plouă. Cui îi trebuie o barcă?” Dar s-au înșelat și Noe a avut dreptate,

c) Să înduri puhoiul pentru a vedea curcubeul. Așa că ia atitudine și crede-L pe Dumnezeu pentru ceea ce a promis că-ți va face (Ieremia 1:12). 3) Poți aduce o schimbare la orice vârstă. Nu te desconsidera din cauza vârstei. Noe avea cinci sute de ani când a început să predice și să construiască arca. Viața nu se sfârșește până nu spune Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.