15 Decembrie-VICTORIA PE CÂMPUL DE LUPTĂ (2)

0
39

“Nu purtați grijă de firea pământească” (Romani 13:14)

Atacul din partea firii pământești. Cel mai vulnerabil punct al tău este “firea pământească”, care te împinge la satisfacerea nevoilor proprii. Mottoul ei este: “totul se învârte în jurul meu!” De la început și până la sfârșit ea “caută să fie pe locul întâi”, dorind ca de fiecare dată să fie “prima pe listă”. Acesta este aspectul genetic al firii pământești. Ea nu poate fi mântuită, sfințită sau spiritualizată, întrucât “ce este născut din carne, este carne” (Ioan 3:6) și nimic mai mult.

“Firea pământească poftește împotriva Duhului, și Duhul împotriva firii pământești: sunt lucruri potrivnice unele altora, așa că nu puteți face tot ce voiți” (Galateni 5:17). Așadar, cum îți poți controla “firea”?

1) Făcând o alegere. “Alegeți astăzi cui vreți să slujiți” (Iosua 24:15). În timpul Războiului Civil din America, mii de Yanchei și soldați ai Confederației au fost uciși de “focuri prietenești”. De ce? Pentru că le lipseau uniformele prin care să transmită de partea cui erau. Afirmă limpede de partea cui ești și fă în așa fel încât cei din jurul tău s-o știe.

2) ține fire pământească la post negru. În vreme de război, generalii își îndreaptă o mare parte a atenției înspre detonarea podurilor, autostrăzilor și căilor ferate pentru a priva dușmanul de proviziile vitale de care are nevoie pentru a câștiga. Firea ta pământească nu te poate controla dacă îi tai căile prin care se aprovizionează. “Nu purtați grijă de firea pământească, ca să-i treziți poftele” (Romani 13:14).

3) Păstrează o comunicare regulată cu “Centrul” de comandă. Nici măcar soldații bine instruiți și dotați cu cel mai performant echipament și nici cei mai buni ofițeri nu pot obține victoria când este întreruptă comunicarea cu baza. Așa că, stai conectat: “Faceți în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni și cereri” (Efeseni 6:18).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.