15 Aprilie -BINECUVÂNTAT PRIN LOCUL DE MUNCĂ (2)

0
39

“Dobândește înțelepciunea”¦ dobândește priceperea” (Proverbe 4:7)

în cartea sa; “Inteligența emoțională”, psihologul Dr. Daniel Goleman spune despre coeficientul de inteligență că are un aport de 20 de procente din succes. Pentru a-ți păstra locul de muncă și a obține o promovare, ai nevoie de mai mult decât de inteligență. Goleman sugerează mai multe lucruri care te ajută să reușești la locul de muncă:

1) încrederea: Angajații încrezători au încredere în abilitățile pe care li le-a dat Dumnezeu. De unde primești această încredere? De la Dumnezeu! “Mai bine este să cauți un adăpost în Domnul, decât să te încrezi în om” (Psalmul 118:8). încrederea în Dumnezeu îți dă asigurarea că “poți face totul în Hristos care te întărește” (Filipeni 4:13).

2) Curiozitatea: “dobândește înțelepciunea, și cu tot ce ai, dobândește priceperea”. Curiozitatea înseamnă nerăbdarea de a cunoaște, de a învăța și de a înțelege mai multe. Angajații curioși sunt interesați de ce nu este evident. Ceilalți presupun că nu există soluție sau că este prea dificil, așa că renunță în punctul în care ar trebui să înceapă. Dar când ceilalți spun: “mă depășește”, angajații curioși spun: “Există un răspuns. Există o cale mai bună. Avem nevoie doar de mai multă pricepere”. Toții angajatorii își doresc angajați curioși.

3) Hotărârea: “Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de chibzuință” (2 Timotei 1:7). Teama este un “duh”. Este o atitudine care te face să te dai înapoi, să rămâi pe loc sau să renunți. Acel duh nu vine de la Dumnezeu, așa că împotrivește-i-te. Nu te teme să-ți asumi un risc pentru care te-ai rugat sau să accepți responsabilitatea pentru un rezultat anume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.