„Un cuvânt spus la vremea potrivită, este ca niște mere din aur într-un coșuleț din argint”
(Proverbe 25:11)

Persoanele cu spirit critic scot în evidență ceea ce este greșit si te lasă cu un gust amar în ceea ce te privește. Antrenorii îți arată ce ai greșit, te învață cum sa te corectezi și te lasă cu un sentiment de bine în ceea ce \e privește. Susținătorii îți “ridică moralul, își oferă ajutorul și te asigură că poți reuși, dacă perseverezi.

Așadar, care dintre ei ești tu? Dacă  ai tendința să fii una dintre acele persoane ambițioase, orientate spre scop, antrenarea cuiva poate fi 6 provocare pentru tine. Poate faci parte din școala acelora care cred că o remunerație corectă ar trebui să fie o încurajare suficientă pentru cineva – mai ales dacă un angajat este recompensat cu generozitate.

Dacă ești așa – ai grijă! Ești blocat în epoca de piatră și ai nevoie disperată de o schimbare a gândirii! bacă vrei ca oamenii să fie productivi, învață cum să-i formezi. Poate spui: „Dar nu am o înclinație naturală spre a antrena jucătorii slabi. Vreau doar să-i elimin”.

Stai puțin; tu ai de-a face cu o ființă umană, care este o persoană iubită și prețuită de Dumnezeu! Și cu puțină încurajare, dacă pui umărul și comunici mult, poți ajunge sa ai u n nivel de productivitate și de loialitate de care superstarul cel înfumurat nu este capabil.

Da, dacă ai „un măr stricat” îh grămada ta de mere, trebuie să scapi de el înainte să contamineze întregul coș. Dar înainte să recurgi la concedierea cuiva, încearcă să-l motivezi! Unii dintre cei cu care lucrezi trebuie să primească o viziune clară si să li se dea de înțeles că pot lua și ei parte la ea. Apoi, trebuie să li se explice care sunt stimulentele și răsplata care rezultă în urma participării lor la echipa care împlinește viziunea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.