„Când întristarea este după voia lui Dumnezeu, aduce o pocăință care duce la mântuire”
(2 Corinteni 7:10)

Cuvântul „pocăință” înseamnă să-ti recunoști păcatul, să te lepezi de el, să cauți iertarea lui Dumnezeu și să încerci să trăiești altfel. înseamnă să faci stânga-mprejur și s-o iei în direcția bună. Dacă parcurgi cincizeci de kilometri în direcția greșită, trebuie să faci cale întoarsă și să parcurgi cincizeci de kilometri înapoi.

La început, lucrul acesta te poate descuraja. însă e benefic, deoarece data viitoare te vei gândi de două ori înainte s-o apuci într-o oarecare direcție. Pocăința înseamnă uneori să le restitui altora anumite lucruri.

Zacheu a fost un vameș care s -a îmbogățit din taxele suplimentare percepute de la oameni. Dar după ce l-a întâlnit pe Domnul Isus, el a spus: „dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, îi dau înapoi împătrit” (Luca 19:8).

Dumnezeu este bucuros să-ți ofere iertarea, dar poate îngădui experimentarea consecințelor dureroase ale păcatului tău pentru a te motiva să-l devii supus. „Orice pedeapsă, deocamdată pare o pricină de întristare, și nu de bucurie; dar mai pe urmă aduce celor ce au trecut prin școala ei, roadă dătătoare de pace a neprihănirii” (Evrei 12:11).

Diavolul va încerca să-ți spună că harul lui Dumnezeu nu poate ajunge până la tine, dar nu e adevărat. Fiul risipitor și-a pierdut moștenirea și a ajuns la cocina porcilor. Însă în ziua în care s-a hotărât să se întoarcă, tatăl său a alergat să-l întâmpine si i-a redat drepturile depline de fiu în familie. Dumnezeu va face același lucru și pentru tine. „

Să se lase cel rău de calea lui, și omul nelegiuit să se lase de gândurile  lui, să se întoarcă la Domnul care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru, care nu obosește iertând” (Isaia 55:7).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.