14 Martie – Unicul Mijlocitor

0
51

– “Căci este un singur Dumnezeu și este un singur mijlocitor între Dum­nezeu și oameni: Omul Isus Hristos.” 1 Timotei 2.5 –

În Faptele Apostolilor 4.12 citim despre Isus Hristos: “în nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiți.” Acest Nume salvator e traducerea cuvinte­lor ebraice: Cel Veșnic e Mântuitorul. Numai El singur, nu instituțiile religioase, nu eforturile noastre ne sal­vează sufletele de la pedeapsa veșnică.

Peste toate părerile oamenilor rămâne valabil ce este scris: “Este un singur Mijlocitor.” Nimeni nu pu­ne avocat la avocatul său. În I loan 2.1 citim: ” “¦Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor (sau Avocat), pe Isus Hristos, Cel neprihănit.” În Evrei 7.25 este scris: “De aceea poate să mântuiască în chip desăvârșit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru că trăiește pururea ca să mijlocească pentru ei.” Un mijlocitor este un intermediar, o persoană care mijlocește sau stă la mijloc între doi oameni, comuni­când cu amândoi. Prin Hristos, Dumnezeu Se apropie de oameni cu iertarea păcatelor. În consecință, să re­ținem că orice păcătos sărman se poate apropia de El fiind sigur că nu va fi respins. Să ne încredem și noi în acest unic Mijlocitor: Isus Hristos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.