15 Iunie

0
59

“De aceea, luati toata armatura lui Dumnezeu, ca sa va puteti împotrivi în ziua cea rea, si sa ramîneti în picioare, dupa ce veti fi biruit totul” Efeseni 6: 13

Îti iubesti familia atît de mult încît sa îti doresti sa o protejezi cu orice chip? Probabil ca în aceste momente esti pregatit sa raspunzi “Bineînteles ca da!” Însă întrebarea pe care as dori sa ti-o adresez astazi este: stii cum sa faci lucrul acesta?

Traim într-o lume a posibilitatilor si a oportunitatilor de tot felul. Dar, traim si într-o lume plina de lucruri periculoase: internetul si tot ceea ce ne ofera el, violenta, imoralitatea”¦

Ca si parinte, tu trebuie sa observi lucrurile periculoase și sa-ti protejezi si sa-ti pregatesti copiii pentru ceea ce le ofera lumea reala.

Una dintre cele mai mari tragedii ale zilelor noastre este cauzata de elevii care îsi împusca colegii, profesorii sau alti oameni din jurul lor. Tot mai multi tineri înfaptuiesc acte de violenta îngrozitoare.

Iata cîteva lectii pe care le-am învatat observînd toate aceste tragedii ce se întîmpla zi de zi:
• Copiii au nevoie de modele în vietile lor, iar adultii joaca rolul cel mai important în acest sens.
• Copiii au nevoie de îndrumare, de aceea trebuie sa facem tot ceea ce putem pentru a verifica și înlătura lucrurile rele din vietile lor.
•  Este important sa îi învatam pe adolescenți ce înseamna respectul fata de adulti si sa îi ajutăm sa înteleagaca se afla sub o autoritate: aceea a parintilor.
• Parintii trebuie sa stabileasca relatii armonioase în familie.

Si, în cele din urma, ca si parinti, trebuie sa ne iubim familia atît de multîncît sa facem o mare diferenta între ceea ce reprezinta cei din casele nosatre pentru noi, în contrast cu lumea înconjuratoare, stabilind astfel o granita între copii nostrii si mesajele imorale si pacatoase ale acestei lumi.

Pentru a împlini toate aceste responsabilitati, trebuie sa ne anevoim sa luam decizii ferme pentru a ne proteja copiii si a ne implica activ în vietile copiilor nostri!

CÎT DE BINE ÎI CUNOSTI PE PRIETENII COPIILOR TAI?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.