16 Iunie

0
46


“Cine se teme de Domnul are un sprijin tare în El, si copiii lui au un loc de adapost la El.” Proverbe 14: 26

Familia ta traieste în frica de Dumnezeu? Raspunsul tau la aceasta întrebare ar trebui sa fie afirmativ!

Primul lucru prin care ne putem apara fata de pericolele acestei lumi este întelegerea maretiei si-a puterii lui Dumnezeu”¦

Conform Proverbelor 1: 7: “Frica Domnului este începutul stiintei” , iar versetul de astazi ne spune ca: “Cine se teme de Domnul are un sprijin tare în El, si copiii lui au un loc de adapost la El“.

Cu alte cuvinte, frica de Domnul este un filtru, un zid construit în jurul familiei tale pentru a o proteja. Atunci însa cînd vorbesc despre frica nu ma refer la un lucru nesanatos,o fobie, ci la o frica sfînta, care înseamna un act de reverenta fata de Dumnezeu. Prin aceasta frica recunoastem ca Dumnezeu este sfînt si ca traieste în împaratia Sa, domnind peste împrejurarile vietii. Atunci cînd traiesti în frica de Dumnezeu, traiesti de fapt în ascultare fata de Dumnezeu.

Iar atunci cînd te lupti cu ispita, ascultarea ta depinde de doua adevaruri mari pe care trebuie sa le cunosti despre Dumnezeu:
Cel dintîi este: Dragostea lui Dumnezeu. Daca întelegi cu adevarat cît de mult te iubeste Dumnezeu si ce mare jertfa a depus Isus Hristos pentru tine, îti dai seama ca atunci cînd încalci poruncile lui Dumnezeu, nu numai că nu asculti de Dumnezeu, ci îi înseli si asteptarile.

Desi îi învatam pe copii nostri despre dragostea lui Dumnezeu, iar multi dintreei cînta despre aceasta înca de cînd au început sa vorbeasca, multi dintre noi le spunem copiilor doar o jumatate de adevar.

Da; pe de o parte exista dragostea lui Dumnezeu, dar pe de cealata parte, exista si legea lui Dumnezeu. De aceea copiii trebuie sa înteleaga ca Dumnezeu este si drept si sfînt si ca pentru neascultarea de poruncile Sale, ei vor trebui sa suporte consecintele.


FAMILIA TA UMBLA ÎN FRACA DEDUMNEZEU?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.