14 Iunie

0
48

“Si Isus crestea în întelepciune, în statura, si era tot mai placut înaintea lui Dumnezeu si înaintea oamenilor.” Luca 2: 52

Ai vrea ca si copii tai sa se asemene cu Domnul Isus? În Luca 2: 52 ni se ofera un exemplu extraordinar a modului în care ar trebui sa ne educam copiii.

Daca privesti cu atentie la versetul de astazi, vei observa 4 lucruri importante care duc la dezvoltarea copilului tau si cresterea lui în asemanare cu Isus Hristos.

“Si Isus crestea în întelepciune” ““ cu alte cuvinte, Domnul Isus se dezvolta din punct de vedere intelectual “¦ “în statura” ““ crestea si din punct de vedere fizic “¦ “si era tot mai placut înaintea lui Dumnezeu” ““ crestea si spiritual, si nu în ultimul rînd “si înaintea oamenilor” ““ avea un rol important din punct de vedere social.

Acestea 4 sînt domeniile carora, noi ca si parinti, ar trebui sa le dam cea mai mare atentie atunci cînd vine vorba de cresterea si instruirea copiilor nostri. Pentru fiecare în parte trebuie sa actionam conform Cuvîntului lui Dumnezeu, punînd astfel bazele unei credinte autentice în fii si fiicele noastre.

Daca nu esti sigur de ceea ce este cel mai important în Cuvîntul Domnului, priveste cu atentie la cîteva adevaruri biblice ce nu pot fi negociate:

• Autoritatea divina a Cuvîntului lui Dumnezeu.
• Faptul ca natura pacatoasa a omului are nevoie de mîntuire.
• Mîntuirea prin har prin credinta în Domnul Isus, care a murit pentru noi la cruce si care a înviat a treia zi.
•  Viata este puternic legata de Dumnezeu, iar omul poate fi despartit pe veci de Dumnezeu sau poate ajunge în prezenta Lui în Rai.

Daca esti parinte sau bunic, trebuie sa le transmiti copiilor tai aceste valori.

GÎNDESTE-TE LA COPII TAI. ÎI AJUTI SA CREASCA DIN PUNCT DE VEDERE INTELECTUAL, SPIRITUAL SAU SOCIAL?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.