15 Iunie

1
39

” Ci voi veti primi o putere , când se va pogorâ Duhul Sfânt peste voi ,si-mi veti fi martori în Ierusalim, în toata Iudeia , în Samaria si pâna la marginile pamântului.” Fapte 1:8

Am citit cândva despre Park Smith , un pilot al avioanelor Mustang pe care Statele Unite le-au trimis în anul 1942 pe frontul din Anglia, care a povestit caatunci când au decolat din Statele Unite, pilotilor le-au fost prezentate doar câteva informatii sumare despre noul avion.

Park si-a amintit ca atunci când a plecat în primul zbor, instructorul sau doar l-a batut pe umar, i-a spus câteva cuvinte de încurajare si i-a urat succes.

Deoarece noul Mustang, era mult mai iute si mai rapid decât modelele anterioare, trei dintre cei cinci piloti din clasa lui Park, au murit în timpul de acomodare cu noile modele. Pentru areusi, pilotiii aveau nevoie de mult mai multa instruire personala si de mai mult antrenament, decât sa fi fost încurajati si lasati apoi sa învete din mers, prin greseli si decizii luate în situatii de criza.

Si astazi sunt multi oameni care abordeaza viata la fel ca acesti piloti ai noului tip de Mustang. Ei nu învata din greselile si experientele altora si nici nu se informeaza si nu se instruiesc dinainte, ci se avânta în valurile vietii complet nepregatiti.

Pentru ca în viata sunt multe lucruri neprevazute si mari surprize, cei ce se încred în ei însisi si într-o rezolvare de moment, au parte de caderi si esecuri.

Domnul Isus însa nu i-a trimis niciodata pe ucenicii Sai în vre-o misiune, fara a-i instrui mai întâi. El le-a prezentat în detaliu toate lucrurile si situatiile cu care se puteau întâlni, si le-a dat multe instructiuni cum sa procedeze, pentru ca slujirea acestora sa fie o reusita.

Daca doresti ca în calatoria vietii, sau în slujirea pe care o împlinesti sa ai parte de aceiasi reusita, nu te porni singur si nici nu conta pe o rezolvare de moment , ci ia în considerare instructiunile Sfintei Scripturi, învata din experientele altora si conteaza pe ajutorul pe care Dumnezeu ti l-a pregatit prin Duhul Sfânt.

Rug. Doamne Dumnezeule ; pentru ca sa nu gust amarulesecului, ajuta-ma sa învat din exemplul pe care mi l-ai dat prin Fiul Tau si prin toti cei ce Te-au slujit cu credinciosie. Amin

1 COMENTARIU

  1. calea catre Dumnezeu,este o cale ingusta ca o barna,de aceea daca nu esti invatzat cu ea ,e bine sa nu faci piruiete ,ca s-ar putea sa cazi,si greu mai potzi sa o afli,cred ca daca stam bazatzi pe cuvantul lui Dumnezeu nimic nu ne poate sa facem sa cadem si totusi multzi cad si nu fac nimic ca sa se intoarca pe ea,caci au aflat-o si a fost cale grea pentru ei,intradevar calea sfanta cere multa rabdare si atentzie fara de care nu putem ajunge in imparatzia lui Dumnezeu,dar cel care reuseste la capat il asteapta Isus si doar prin El putem intra in imparatzie,fi-tzi rabdatori caci,Isus ne asteapta pe totzi la capat de drum si Duhul sfant sa ne calauzeasca si sa ne dea puterea necesara de a birui,…si ne cere atentzie!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.