15 Iulie

0
38

“Cuvântul Tau este o candela pentru picioarele mele , si o lumina pe cararea mea.” Ps.119:105

Un articol publicat în New York Times, facea cunoscut faptul ca în timpul razboiului rece, autoritatile din fosta Uniune Sovietica, au modificat în mod deliberat configuratia hartilor. Râuri, poduri, drumuri si chiar localitati au fost pozitionate gresit. Nu se respecta nici un raport al distantelor, iar scara la care se pretindea a fi întocmita harta, era o gluma buna.

Autaritatile din acea perioada au recurs la aceasta alternativa, pentru ca hartile sa nu poata fi folosite de catre spioni sau eventuale armate inamice. În acest fel se intentiona protejarea localitatilor si a podurilor care ar fi putut deveni tinte ale bombardamentului inamic.

Hartile întocmite gresit, au provocat însa o mare confuzie pentru turisti si un mare haos intern. Ceea ce se dorea a fi o dezinformare pentru vrajmasi , a ajuns sa fie o plasa în care au cazut proprii cetateni.

Luând în considerare aceasta stire publicata de cotidianul din New York , putem constata cât de mare a fost frica si teroarea sub care au trait în acea vreme autoritatile Sovietice. Acestea si-au construit un fals sistem de protectie, în care au ajuns sa cada ei însisi.

În acelasi timp însa cei ce au încercat sa foloseasca aceste harti, au ajuns în fata unei mari dileme. Pentru ca nu puteau stabili nici o corespondenta între realitatea de pe teren si indiciile de pe harta,multi si-au pus aceiasi întrebare pe care a ridicat-o si Pilat din Pont în timpul procesului Domnului Isus : “Ce este adevarul !”,

Pentru ca traim într-o lume care a modificat si a distorsionat adevarul, si noi ca si crestini ajungem în fata aceleiasi dileme. Printre meandrele întortochiate ale vietii, ne întrebam adesea :în cine sa ne încredem ; si care este drumul cel bun ?”

Citind însa Biblia si conducându-ne viata dupa îndemnurile ei, vom gasi Adevarul si harta cea buna.

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa citesc Biblia în fiecare zi si sa las ca lumina ei sa-mi conduca viata, pentru ca sa nu mai ratacesc niciodata. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.