„Cine răspândește bârfelile este un nebun” (Proverbe 10:18)

În zilele noastre este greu să găsești un candidat politic care duce o campanie electorală perfect curată. Defăimarea nu se limitează doar la politicieni, fiecare dintre noi poate fi tentat la un moment dat să-l denigreze pe altul. Totuși, înainte ca tu să faci un asemenea lucru, citește cu atenție aceste cuvinte: „Doamne, cine va locui în cortul Tău? Cine va locui pe muntele Tău cel Sfânt? – Cel ce umblă în neprihănire, cel ce face voia lui Dumnezeu, și spune adevărul din inimă. Acela nu clevetește cu limba, lui, nu face rău semenului său, și nu aruncă ocara asupra aproapelui său” (Psalmul 15:1-3).

îți aduci aminte când ai rostit ultima data cuvinte care au dărâmat pe cineva? Care a fost motivul? De ce ai simțit nevoia să-l înjosești în ochii celorlalți? Ai vorbit astfel din cauză că și tu ai fost rănit de acea persoană? Ai invidiat-o pentru realizările și talentele ei?

Dacă așa stau lucrurile, nu ai învățat că trebuie să abandonezi invidia și să nu-i permiți să te facă să-i defăimezi pe alții? Este posibil, ca, mânat de invidie, să admiri și să-ți dorești ceea ce are cealaltă persoană? Biblia spune: „înălțarea … (vine de la) Dumnezeii” (Psalmul 75:6-7).

Acest verset ar trebui să te facă să devii un coechipier, nu un competitor. Nu există nici un motiv pentru care să stingi lumina cuiva pentru ca a ta să strălucească. Dumnezeu a afirmat deja că nimeni nu poate împiedica împlinirea planului Său în viața ta: „Domnul oștirilor a luat această hotărâre: cine I se va împotrivi? Mâna Lui este întinsă: cine o va abate? (Isaia 14:27).

Deoarece Dumnezeu ți-a asigurat deja viitorul și a promis că va răzbuna orice rău săvârșit împotriva ta, nu trebuie să te angajezi niciodată îh defăimare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.