„La urmă pierdusem orice nădejde de scăpare” (Faptele Apostolilor 27:20)

Nu dispera. „Furtuna era așa de puternică … că la urmă pierdusem orice nădejde de scăpare”. Ultimul lucru pe care îl aruncăm peste bord când întâmpinăm o criză este – nădejdea. Și când ne-am pierdut-o, suntem pe marginea prăpastiei.

Te lupți cu o problemă care te-a secătuit de tot? Ai ajuns în punctul în care ai dat totul la o parte și acum ai ajuns în culmea disperării? Adu-ți aminte că marinarii de pe corabia lui Pavel „la urmă au pierdut orice nădejde de scăpare” pentru că au uitat că Dumnezeu este în control. Ei au uitat că El are un plan. Și au uitat ca El poate reda speranța într-o situație absolut deznădăjduită. Când Biblia vorbește despre „nădejde”, nu se referă la noroc, la șansă sau la accident. Nu, ci se referă la credință! „Fiți tari, și îmbărbătați-vă inima, toți cei ce nădăjduiți în Domnul!” (Psalmul 31:24).

„lată, ochiul Domnului privește peste cei ce se tem de El, peste cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui, ca să le scape sufletul de la moarte, și să-i țină cu viață în mijlocul foametei. Sufletul nostru nădăjduiește în Domnul; El este Ajutorul și Scutul nostru. Da, inima noastră își găsește bucuria în El, căci avem încredere în Numele Lui cel Sfânt” (Psalmul 33:18-21).

„Pentru ce te mâhnești, suflete, și gemi înăuntrul meu? Nădăjduiește în Dumnezeu, căci iarăși îl voi lăuda; El este mântuirea mea și Dumnezeul meu” (Psalmul 42:11). „Tot ce a fost scris mai înainte, a fost scris pentru învățătura noastră, pentru ca, prin răbdarea și prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde” (Romani 15:4).

Așadar, cuvântul pentru tine astăzi este acesta: Nu dispera, ci „pune-ți nădejdea în Dumnezeu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.