15 Februarie -POțI FI BIRUITOR!

0
49


“Vom fi biruitori!”
(Numeri 13:30)

După ce au văzut uriașii din țara promisă, zece dintre cele douăsprezece iscoade s-au întors și au spus: “Nu vom reuși”. Dar celelalte două, Iosua și Caleb, au spus: “Putem”. Însă, din cauza neîncrederii poporului, Caleb a fost nevoit să aștepte încă patruzeci de ani mergând de colo-colo prin pustie.

Când iudeii au trecut râul Iordan, el avea optzeci de ani. După aceea, au mai trecut încă cinci ani până când semințiile lui Israel au fost înștiințate ce teritorii să cucerească, lată cum a descris Caleb toate acestea la câțiva ani după aceea: “Eram în vârstă de patruzeci de ani când m-a trimis Moise “¦ ca să iscodesc țara, și i-am adus știri așa cum îmi spunea inima mea curată. Frații mei care se suiseră împreună cu mine au tăiat inima poporului, dar eu am urmat în totul calea Domnului, Dumnezeului meu” (Iosua 14:7-8).

Dacă ai o atitudine negativă la patruzeci de ani, sunt șanse mari să ai aceeași atitudine și la optzeci de ani. De fapt, fără ajutorul Domnului nu ți-o vei schimba nici la optzeci și cinci!

Psihologul Martin Seligman a studiat mai multe sute de oameni dintr-o comunitate religioasă; i-a împărțit în patru grupuri, de la cei mai puțin optimiști până la cei mai optimiști. Nouăzeci la sută dintre optimiști erau încă în viață la optzeci și cinci, în timp ce numai 34% dintre pesimiști au atins această vârstă.

Au plecat doisprezece iscoade, însă numai Iosua și Caleb au avut credința de a spune: “Vom fi biruitori”. Patruzeci și cinci de ani mai târziu, el era la fel de spiritual! Vrei să știi ce s-a întâmplat cu celelalte zece iscoade? Au murit. Nici una dintre ele nu a ajuns la vârsta lui Caleb.

E foarte simplu: credința și optimismul te vor ajuta să fii biruitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.