14 Februarie -PRACTICĂ ALTRUISMUL (5)

0
33


“Căutând nu folosul meu, ci al celor mai mulți”
(1 Corinteni 10:33)

lată trei întrebări pe care și le pun deseori oamenii atunci când discuți cu ei:

1) Chiar îți pasă de mine? Dr Calvin Miller a spus-o astfel: “Când oamenii îi ascultă pe alții vorbind, ei se gândesc în sinea lor: Eu sunt singurătatea în căutarea unui prieten. Eu plâng, însă doresc să râd. Eu sunt suspinul ce caută consolarea. Eu sunt rana în căutarea vindecării. Dacă vrei să te bucuri de atenția mea, nu trebuie decât să mă convingi că vrei să fii prietenul meu”.

2) Chiar poți să-mi fii de ajutor?
Oamenii de succes nu uită că lumea le pune mereu această întrebare. O modalitate prin care le-ai putea răspunde ar fi să te concentrezi asupra beneficiilor pe care le ai de oferit. S-o recunoaștem, în ziua de astăzi, lumea este bombardată zilnic cu informații despre produse și accesorii. Așa că, în cele din urmă își închid urechile.

3) Chiar pot avea încredere în tine? William Arthur Ward a scris: “Ferice de cel ce s-a deprins să admire fără a invidia, să urmeze fără a imita, să laude fără a flata și să conducă fără a manipula”. Carisma și abilitățile tale te pot duce în vârf, dar numai caracterul și dedicarea te vor ține acolo.

Încrederea se clădește pe rostirea adevărului și pe respectarea angajamentelor. Oamenii acționează în virtutea propriilor interese, nu alor tale. Ceea ce înveți despre ei duce întotdeauna la o răsplată mai mare decât ceea ce le spunem despre noi înșine.

Fie că îți cumperi o mașină, că îți alegi partenerul de viață sau asculți o predică, în lăuntrul tău dorești să știi: “Pot avea încredere în această persoană?” Ei bine “¦ dar ei pot avea în tine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.