14 Aprilie BINECUVÂNTAT PRIN LOCUL DE MUNCĂ (1)

0
55

“Cine își lucrează câmpul are belșug de pâine” (Proverbe 28:19)

Chiar și când ofertele de serviciu sunt rare “ajutorul de nădejde este greu de găsit”. Așa că atunci când angajatorii îl găsesc, ei fac tot ce pot pentru a-l păstra. Chiar și într-o lungă criză economică, există încă reguli practice care sporesc probabilitatea de a-ți păstra locul de muncă și poate de a obține o promovare. Aceste reguli sunt în concordanță cu ceea ce ne învață Cuvântul lui Dumnezeu:

1) înțelege că munca este o binecuvântare. Dumnezeu a creat paradisul, și ne-a creat pe noi. Apoi ne-a pus să muncim, spunându-ne: “In sudoarea feței tale să-ți mănânci pâinea” (Geneza 3:19). (Din cauza căderii lui Adam!)

Dumnezeu binecuvântează “sudoarea” (Proverbe 28:19). Când dai ce ai mai bun la locul de muncă, ești pe placul lui Dumnezeu. Și în ultimă instanță El, nu șeful tău, îți controlează viitorul.

2) Acceptă realitatea! A-ți dori ca circumstanțele prezente să dispară în timp ce te simți îndreptățit să ai parte de mai mult te va face să te simți mai rău și nu te va duce nicăieri. “Dumnezeul (nostru) a schimbat blestemul”¦ jn binecuvântare” (Deuteronom 23:5). El dă “o cunună împărătească în loc de cenușă” (Isaia 61:3). în vremuri grele, Dumnezeu ridică oameni cu idei proaspete care fac de fapt ca viitorul să fie mai bun decât trecutul ““ nu numai pentru ei înșiși, dar și pentru ceilalți. Și tu poți deveni unul din acei oameni.

3) Fă din Dumnezeu sursa ta! “Eu, Domnul, Dumnezeul tău, te învăț ce este de folos, și te călăuzesc pe calea pe care trebuie să mergi” (Isaia 48:17). Fă ca Dumnezeu să fie antrenorul tău. Dă-i șefului munca pe care o merită, dar încrede-te numai în Cel ce a promis “să îngrijească de toate trebuințele voastre, după bogăția Sa” (Filipeni 4:19).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.