14 Septembrie

2
39

” Isus i-a zis: “Eu sunt învierea si viata. Cine crede în Mine, chiar dacaar fi murit, va trai.” Ioan 11:25

Într-o povestire se spune ca un preot batrân a dorit ca toti membriibisericii din parohia sa sa se apropie mai mult de Dumnezeu. De aceea eli-a chemat pe toti pentru spovedanie, o data pe saptamâna si le-arecomandat ca în ziua de vineri sa manânce numai peste.

Printre cetatenii din sat, locuia însa si un padurar batrân, numit Anthony.  Pentru ca dupa câteva duminici, preotul a observat ca acesta nu vine laspovedanie, a mers sa-l viziteze acasa.

Acest lucru s-a întâmplat chiar într-o zi de vineri. Când preotul a ajuns lacasa padurarului, l-a gasit pe acesta facând gratar de caprioara. Suparat deaceasta situatie, preotul l-a mustrat spunându-i: ” nu este potrivit samanânci carne de caprioara, într-o zi în care toti manânca numai peste.  Acest lucru dovedeste nesupunere si neascultare, fapt care va împiedicabinecuvântarea pentru întreaga comunitate.

Da nu-i caprioara; i-a raspuns imediat vânatorul. Pentru ca dupa ce am vânatcaprioara, tintind-o cu sageata, am tras-o în râu unde am afundat-o de treiori în apa spunând sa se faca peste!

Desi aceasta este o întâmplare hazlie, nu-i asa ca de multe ori si noiîncercam sa ne împlinim responsabilitatile pe care le avem, în acelasi fel? Ascultam partial, sau încercam sa ne adormim constiinta cu fel de fel desurogate.

Pot trai însa o viata noua, numai cei ce cred cu adevarat, si sunt gata sase lase transformati prin lucrarea Duhului Sfânt.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; stapâneste si viata mea prin puterea Duhului Tau, pentru ca sa pot fi o faptura noua. Amin.

2 COMENTARII

  1. CINE te-a chemat?
    Luigi Mitzoi spunea in predica din emisiunea “pastorul cel bun” din 6.09.2008:
    Toti care predicati ati fost chemati de Dumnezeu sa faceti lucrul acesta? Sunt atatZia care canta in cor? Ati fost toti chemati de Dumnezeu sa faceti lucrul acesta?
    De CINE esti condus?

  2. Rick Warren sustine ca Isus a cunoscut nivelul de dedicare a fiecarui om, astfel ca a cerut la inceput ucenicilor sa vina sa vada cum vorbea oamenilor in pilde sau plecand de la nevoile oamenilor, insa pregatindu-i pentru ceea ce avea sa urmeze, adica al nivel al dedicarii : Vino si urmeaza-ma!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.