14 Martie Al FOST RESPINS?

0
40

“Nu te teme”¦ caci Eu sunt cu tine” (Faptele Apostolilor 18:9-10)

Când Pavel a încercat sa-si împartaseasca credinta sa cu vechii lui prieteni, “Iudeii i se împotriveau” (v. 6). Doare sa fii respins de cei pe care îi iubesti.

Se pare ca Pavel a suferit atât de mult din cauza respingerii lor, încât Dumnezeu a trebuit sa-l încurajeze, spunându-i: “Nu te teme”¦ caci Eu sunt cu tine nimeni nu va pune mâna pe tine, ca sa-ti faca rau”. Mai târziu, când Pavel s-a dus la câtiva apostoli, si ei au fost precauti. Ei îl considerau prea evreu pentru a fi crestin si prea crestin pentru a fi evreu. în timpul lucrarii sale, Pavel a suferit dezamagirea si respingerea din partea celor dragi. Dar când oamenii te dezamagesc, lucrul acesta te conduce în bratele lui Dumnezeu.

Când esti respins de altii, poti ajunge la o mai profunda intimitate cu El. Când l-au lovit cu pietre si l-au lasat aproape mort, “Pavel s-a sculat” si a mers sa faca lucruri si mai marete (Faptele Apostolilor 14:19-20). Când esti respins, lucrul acesta te face sa te sprijini pe Dumnezeu mai mult ca niciodata, deoarece nu mai ai unde sa te întorci! De fapt, în vremuri ca acestea, daca nu auzi nici un cuvânt de la Dumnezeu, nu mai exista alt cuvânt de speranta! Când ceilalti te resping, Dumnezeu se foloseste de aceasta oportunitate pentru a deschide usile spre noi niveluri de binecuvântare pe care altfel le-ai fi pierdut.

Cea mai mare crestere spirituala a ta va rezulta din cele mai mari încercari ale tale. Psalmistul a scris: “Tu îmi întinzi masa în fata potrivnicilor mei (razbunare); îmi ungi capul cu untdelemn (împuternicire zilnica), si paharul meu este plin de da peste el (o mai mare binecuvântare)” (Psalmul 23:5). Adevarul este ca fara durere si fara împotrivire, nu vei ajunge sa stai la masa cu Dumnezeu si sa te bucuri de ce are El mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.