15 Martie TE AFLI ÎN PUSTIU?

0
48

“l-a povatuit”¦ în pustie” (Psalmul 78:52)

Pustiul este locul în care cresterea este dificila, apa este putina si mergi anevoie caci nu vezi capatul drumului. Poti avea parte de experienta pustiului oriunde; lânga un mormânt, la Oncologie sau într-un proces de divort. Când te afli acolo:

1) Ai impresia ca nu exista cale de iesire. în Scriptura, numarul patruzeci reprezinta lupta. Noe a experimentat furtuna timp de patruzeci de zile. Moise a petrecut patruzeci de ani singur în pustiu. Domnul Isus a fost ispitit de diavol timp de patruzeci de zile.

2) începi sa te gândesti |a ce e mai rau. Pustiul îti slabeste puterea de decizie. Te face sa cauti o cale simpla de scapare. O casnicie zbuciumata te poate face sa te uiti cum nu trebuie la sotul sau sotia altcuiva. Este terenul propice pentru necinste, depresie, chiar pornografie ““ lucruri pe care în mod normal nu le-ai considera atragatoare. “Isus, plin de Duhul Sfânt, S-a întors de la Iordan, si a fost dus de Duhul în pustie, unde a fost ispitit de diavolul” (Luca 4:1-2).

Sa observam: confruntarea fata în fata cu diavolul a fost ideea lui Dumnezeu. Domnul Isus, ultimul Adam, a reusit acolo unde primul Adam a esuat. “Dupa cum prin neascultarea unui singur om, cei multi au fost facuti pacatosi, tot asa, prin ascultarea unui singur om, cei multi vor fi facuti neprihaniti” (Romani 5:19).

Domnul Isus l-a învins pe diavol folosind Cuvântul lui Dumnezeu. De trei ori El i-a spus Satanei: “Este scris” (Luca 4:4,8,12). Cuvântul lui Dumnezeu este si astazi ghidul tau de supravietuire în pustiu. Dupa ce l-a folosit, Domnul Isus a plecat din pustiu îmbracat cu puterea Duhului Sfânt, pregatit sa se lanseze în lucrare. Dumnezeu poate face acelasi lucru si pentru tine. “l-a povatuit ca pe o turma în pustie. Cum i-a dus fara nici o grija, ca sa nu le fie frica” (Psalmul 78:52-53).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.