14 Martie

0
38

“Vestea, pe care am auzit-o de la El și pe care v-o propovăduim, este că Dumnezeu e lumină, și în El nu este întuneric. Dacă zicem că avem părtășie cu El, și umblăm în întuneric, mințim, și nu trăim adevărul.” 1 Ioan.1:5-6

Pentru că prin Hristos am fost strămutați din împărăția întunericului în împărăția luminii, toți cei care îl urmează pe El trebuie să trăiască ca niște copii ai luminii, nu ai întunericului.

Acum însă, cum putem ști că umblăm în lumină? Dacă îl urmăm pe Domnul Isus, care este de fapt această lumină, atunci viața noastră creștină ar putea fi definită printr-o singură afirmație:”Dumnezeu S-a făcut asemenea nouă și a ajuns una cu noi, pentru ca noi să ne asemănăm Lui și să ajungem una cu El.”

Dar cum putem trăi și umbla în această lumină?

Umblarea în lumină începe de fapt cu ceea ce faci chiar acum, când petreci un timp citind și meditând la Cuvântul lui Dumnezueu. Când ți-ai luat în serios acest obicei și petreci timp în fiecare zi adâncindu-te în Cuvântul lui Dumnezeu, ai început deja să umbli în lumină.

Ca să ilustreze acest adevăr, Psalmistul ne spune: “Cuvântul tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea!”

A umbla însă în lumina înseamnă și a petrece un timp de părtășie cu Dumnezeu în rugăciune. De aceea, lasă-L pe Dumnezeu să-ți vorbească prin Cuvânt și prin părtășia pe care o ai cu El în rugăciune. Atunci când vei asculta ceea ce El îți spune și vei înțelege voia Lui pentru tine, vei descoperi o dulce părtășie cu Dumnezeu și vei umbla în lumină, după cum El este lumina!

De aceea, angajează-te chiar acum să umbli în lumină, meditând la Cuvântul lui Dumnezeu și trăind o viață de rugăciune.

UMBLĂ ÎN LUMINĂ, DUPĂ CUM ȘI DUMNEZEU ESTE LUMINĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.