13 Martie

1
31

“Nevestelor, fiți supuse bărbaților voștri ca Domnului; căci bărbatul este capul nevestei, după cum și Hristos este capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului.  Și după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot așa și nevestele să fie supuse bărbaților lor în toate lucrurile.
Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea,  ca s-o sfințească, după ce a curățit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt, ca să înfățișeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă și fără prihană.”Ef.5:22-27

Cred că unul dintre motivele care cauzează destrămarea multor familii astăzi este faptul că
foarte mulți soți și șotii nu-și cunosc, sau nu își împlinesc rolurile și responsabilitățile pe care le au în familie. Pentru că mulți soți s-au lăsat influențați de conceptele culturii contemporane, viața lor de familie suferă.

Versetele biblice de astăzi ne prezintă în mod clar rolurile pe care Dumnezeu le-a conceput pentru soți și soții. În această lume în care egalitatea dintre soț și șotie este promovată ca cel mai înalt ideal, aceste cuvinte nu mai sunt populare. Cu toate aceastea, nu ar trebui să uităm că egalitatea nu înseamnă uniformitate.

Ca soț sau soție, deși avem parte în aceeași măsură de harul lui Dumnezeu și suntem egali ca valoare înaintea ochilor Celui Prea Înalt, în viața de familie, Dumnezeu ne-a atribuit roluri și responsabilități specifice, pe care trebuie să le împlinim întocmai, dacă dorim să avem o căsnicie fericită.

Cu toate acestea, în această zi aș dori să subliniez că cea mai mare parte a acestor responsabilități revine mai întâi soților.

Bărbaților, noi suntem chemați să ne iubim soțiile, tot așa cum și Hristos Și-a iubit Biserica.

Dacă ne vom împlini această responsabilitate, atunci soțiile noastre vor răspunde dragostei noastre statornice și pline de sacrificiu, prin a ni se supune în ascultare, fiindcă așa au fost create de Dumnezeu. Totul însă trebuie sa înceapă cu noi!

De aceea, bărbaților, iubiți-vă nevestele voastre! Și soțiilor, supuneți-vă bărbaților voștri, pentru că numai acesta este modul în care veți pune în practică legământul căsniciei voastre.

PENTRU A AVEA O CĂSNICIE FERICITĂ ÎMPLINEȘTE-țI ROLUL PE CARE DUMNEZEU țI L-A ÎNCREDINțAT ÎN VIAțA TA DE FAMILIE!

1 COMENTARIU

  1. D-ZEU poate lua cioburile unui cristal spart si sa le recompuna intr-o INIMA,simtitoare,adevarata,credincioasa si generoasa,cu mult mai pretioasa decat orice tip de cristal DOMNUL SA VA BINECUVANTEZE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.