„Rănile făcute de un prieten dovedesc credincioșia lui, dar sărutările unui vrăjmaș sunt mincinoase” (Proverbe 27:6)

Când vorbim despre părerea pe care o avem despre noi înșine, cu toții dăm dovadă de slăbiciune. Așa că, avem nevoie de alții care să ne spună adevărul, fără menajamente si nimic altceva.

Când cineva te iubește cu adevărat, se va simți obligat să-ti dezvăluie defectele din viața ta, păcătoșenia și domeniile care au nevoie de îmbunătățire. Vei fi tentat, poate, să nu le iei in seamă, însă trebuie să treci peste înțepătura vorbelor si să asculți adevărul din mesajul lor. Autorul Proverbelor ne spune: „Rănile făcute de un prieten dovedesc credincioșia lui, dar sărutările unui vrăjmaș sunt mincinoase”.

Uneori adevărul doare, dar trebuie să ai credința că cei ce te încurajează în viață nu-ți vor decât binele. Dacă e să trăiești vreodată sentimentul împlinirii în viață, atunci ai nevoie de cineva de încredere; de cineva care vede unde ești și spre ce duce calea pe care te găsești.

Dacă vrei să te cunoști cu adevărat si părerea pe care le-o faci celorlalți, ai nevoie de o oglindă de încredere care să-ți reflecteze adevărul, si nu ceea ce vrei să vezi. Dacă respingi exact răspunsul de care ai nevoie, gândeste-te la aceste versete: „Calea nebunului este fără prihană în ochii lui, dar înțeleptul ascultă sfaturile” (Proverbe 12:15).

„Prin mândrie se ațâță numai certuri, dar înțelepciunea este cu cel ce ascultă sfaturile” (Proverbe 13:10). „Planurile nu izbutesc, când lipsește o adunare care să chibzuiască, dar izbutesc când sunt mulți sfetnici” (Proverbe 15:22).

Așadar, iată întrebarea: cine îti spune adevărul? Persoana aceea îți este adevăratul prieten!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.