„Să vă iubiți unii pe alții, cum v-am iubit Eu” (loan 15:12)

Un consilier creștin scrie: „O profesoară a unor elevi de clasa a șasea mi-a împărtășit rezultatele unui proiect creativ de scriere pe care l-a avut cu clasa ei. Ea le-a cerut copiilor să compună mai multe propoziții care să înceapă cu: „Aș dori”.

Profesoara s-a așteptat ca elevii ei să scrie despre dorința lor de a avea biciclete, jucării, animale, de a face excursii la diverse parcuri de distracții, etc. În schimb, douăzeci din treizeci de elevi au făcut referire la despărțirile sau la conflictele din familiile lor:

„Aș dori ca părinții mei să nu se mai certe. Aș dori ca tata sa se reîntoarcă la noi. As dori să iau numai zece, pentru ca tata să mă iubească. Aș dori ca mama să nu aibă un iubit. Aș dori să am o mamă și un tată pentru ca ceilalți copii să nu mai râdă de mine. AM trei mame și trei tați și îmi distrug viața. Aș dori să am o pușcă ca să-i împușc pe cei ce râd de mine:.

Nici măcar nu mai este o știre că familia din zilele noastre suferă mari necazuri, însă pentru mine este o mare durere să văd copilași ca aceștia luptându-se într-o perioadă a vieții când simpla creștere este o mare provocare pentru ei. Milioane de copii ca ei sunt prinși în aceeași cursă. Fiecare aspect al vieții lor este influențat de instabilitatea familiei în anii de creștere.

Fără a avea acces la consiliere de specialitate, mulți dintre aceștia vor duce cu ei aceste probleme în relațiile lor viitoare. Atunci tiparul dezintegrării se va repeta în generația următoare.

Intorcându-mă la răspunsurile date de acești elevi, mă întreb cum ar completa copiii tăi o propoziție care începe cu „aș dori…”. Gândește-te astăzi la acest lucru si fă ceva!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.