14 Mai

1
40

” Va îndemn dar, fratilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, sa aduceti trupurile voastre ca o jertfa vie, sfânta, placuta lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastra o slujba duhovniceasca.” Romani 12:1Pentru cei mai multi dintre noi, duminica nu mai este privita ca fiind prima zi a saptamânii, ci mai degraba un sfârsit al acesteia. Sunt tot mai multi cei ce spun astazi:”Duminica este sfârsitul weekendului!”

Din aceasta cauza în aceasta zi am ajuns sa nu ne mai concentram privind înainte spre o noua saptamâna, ci mai degraba privim înapoi, cautând relaxare si odihna pentru slujirile pe care deja le-am împlinit.

Acest fapt este descoperit si de modul cum a fost numita duminica în decursul istoriei. Strabunicii nostri au numit ziua de duminica: ” sfânta zi a Domnului!” Bunicii nostri au numit-o : “ziua Domnului!”Parintii nostri i-au zis :”duminica”Iar astazi cei mai multi o numesc: “ultima zi de weekend!”

Sfânta Scriptura ne arata însa ca duminica nu-I ultima zi a saptamânii, ci ziua de început a acesteia. De aceea, în aceasta zi ar trebui sa venim înaintea lui Dumnezeu punând în practica acelasi îndemn pe care altadata apostolul Pavel l-a transmis celor din Roma, aducînd trupurile noastre ca o jertfa vie, sfânta si placuta lui Dumnezeu.

Stiti ce-a vrut sa spuna apostolul prin acest îndemn? Fiindca Dumnezeu ne-a creat având un trup fizic, spirit si duh, trebuie sa ne consacram Lui în întregime, slujindu-i cu dedicare începând din ziua întâi a saptamânii.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa pretuiesc duminica ca prima zi a saptamânii, în care sa merg la închinare pregatit sa te slujesc cu dedicare deplina. Amin.

1 COMENTARIU

 1. …….

  EL IN LUME A VENIT
  CA SA FIE RASTIGNIT,
  SA-SI DEA VIATA PENTRU NOI,
  SA NE SCAPE DE NEVOI.

  DEACEIA ,SA-L SLUJIM,
  SA-L MARIM ,SI SA-L IUBIM,
  CACI E-AL NOSTRU DUMNEZEU,
  SI LA BINE SI LA RAU.

  NOI VIATA SA I-O DAM,
  SI CINTARI SA II CINTAM,
  SA-I ADUCEM GLORIE
  DE ACUM SI-NVECIE. AMIN

  Annie Condriuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.