13 Mai

2
46

” Domne,Tu ma cercetezi de aproape si ma cunosti, stii când stau jos si când ma scol, si de departe îmi patrunzi gândul.” Ps. 139:1-2

Singuratatea este cuvântul ce exprima starea cea mai dezolanta pe care o poate trai o fiinta umana, indiferent de limba în care este rostit, deoarece a ajuns una dintre cele mai mari provocari ale vremurilor în care traim.

Într-un ziar din Kansas, a fost postat acum câtiva ani de zile, un anunt prin care o persoana îsi anunta serviciile spunând:” pentru numai 5 dolari, ascult timp de treizeci de minute fara sa spun nici un cuvânt, durerile sufletului celor ce ma vor suna!”

Vi se pare o pacaleala; nu-I asa?

Aceasta persoana vorbea însa foarte serios, oferindu-si serviciile pentru a raspunde unei nevoi greu de suportat.

Ce ziceti; a sunat cineva? N-au trecut însa decât câteva zile si cel ce postase anuntul, a început sa primeasca între 10 si 20 de apeluri zilnic. Aceasta situatie ne arata ca pentru anumite persoane povara singuratatii era asa de mare, încât au fost gata sa plateasca 5 dolari, pentru o jumatate de ora petrecuta în compania cuiva.

În versetele biblice de astazi, David ne face cunoscut ca desi de multe ori ni se pare ca am ramas singuri, Dumnezeu nu ne-a parasit. El ne cunoaste pâna în cele mai adânci ascunzisuri ale fiintei noastre si ca un bun prieten, îi pasa de noi, ne întelege toate framântarile sufletului, fiind gata sa ne asculte si sa ne dea ajutorul, fara însa a ne pretinde nici un ban!

Rugaciune.Doamne Dumnezeule; pentru ca n-am pe nimeni caruia sa-i spun poverile sufletului, ajuta-ma sa caut partasia cu Tine, pentru ca sa scap de singuratate si sa gasesc ajutorul de care am atâta nevoie.Amin

2 COMENTARII

  1. “Nimic nu iubeste Dumnezeu mai mult decat tacerea inimii…. Cand te rogi, roaga-te astfel incat sa nu tulburi tacerea inimii. Daca in timp ce va rugati auziti tacerea, inseamna ca Dumnezeu v-a raspuns. “

  2. Oamenii care au suferit o pierdere au un sentiment de parasire si de singuratate fara margine. Nici un cuvant de mangaiere nu poate patrunde intr-o asemenea inima indurerata. Strigam catre Domnul, insa cerul pare de nepatruns. Poate cautam in Biblie anumite promisiuni si chiar le gasim, insa ele par sa nu fie valabile in cazul nostru. Indoiala, frica si singuratatea pun stapanire peste noi, ne intristeaza privirea si ne rapesc toata puterea, nemultumirea ne macina sufletul si ne aseaza comod in ciubul autocompatimirii. In clipele de singuratate si de teama ne plangem de absenta Domnului nostru, in timp ce El se afla chiar in fata noastra. Noi insa, fixati asupra grijilor proprii, suntem orbi si nu putem vedea cat de aproape este El.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.