„Am lepădat uneltele corăbiei” (Faptele Apostolilor 27:19)

Nu arunca ceea ce are însemnătate. Situația nu a fost prea roz în călătoria lui Pavel spre Roma. „Fiindcă eram bătuți foarte tare de furtună, a doua zi au început să arunce în mare încărcătura din corabie, și a treia zi, noi, cu mâinile noastre, am lepădat uneltele corăbiei” (v. 18-19),

Să remarcăm ce lucruri au aruncat: a) încărcătura – ceea ce este important și de valoare, b) Uneltele corăbiei – exact ceea ce i-ar fi putut stabiliza, c) Hrana – ceea ce le era necesar pentru a supraviețui, d) Ei înșiși – toți au sărit peste bord și au început să înoate spre uscat.

Când ne găsim într-o criză, suntem tentați să ne descotorosim exact de lucrurile de care avem nevoie cel mai mult – lucruri care sunt importante pentru noi; valori de care ne-am ținut în vremurile bune. Sub presiune, dorim să scăpăm de orice. Devenim de necontrolat. Renunțăm la visele noastre. Ne abandonăm relațiile. Dăm cu piciorul unor principii importante pe care le-am învățat încă de când eram copii, losua le-a spus copiilor lui Israel: alipiți-vă de Domnul Dumnezeul vostru, cum ați făcut până în ziua aceasta” (losua 23:8).

În loc să te îndoiești de promisiunea lui Dumnezeu fața de tine, ține-te de ea cu și mai mare fermitate, în loc să abandonezi planul și scopul Său pentru viața ta, ține-te cu amândouă mâinile de ele. De aceea, prea iubiții mei frați, fiți tari, neclintiți, sporiți totdeauna în lucrul Domnului, căci știți că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică (1 Corinteni 15:58).

„Purtați-vă într-un chip vrednic de Evanghelia lui Hristos” (Filipeni 1:27). în felul acesta vei supraviețui – și te vei dezvolta chiar si într-o criză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.