14 Ianuarie

0
50

“..Dumnezeu poate sa va umple cu orice har, pentru ca având totdeauna în toate lucrurile din destul, sa prisositi în orice fapta buna..” 2Corinteni 9:8

În cartea sa,”Ce-i corect pentru Biserica”, William Willimon, a povestit o întâmplare pe care a trait-o în timp ce a condus o lectie de Scoala Duminicala, având titlul “Ispitirea Domnului Isus!”

Dupa ce a prezentat fiecare detaliu al celor trei ispitiri initiate de diavol împotriva Domnului Isus, dr. William, a întrebat cursantii daca mai sunt aceleasi ispite si astazi, si care sunt modurile prin care diavolul ne ispiteste în aceste zile? Foloseste el aceleasi ispite; sau a ales o alta strategie?

Când a treminat cu întrebarile, un agent de vânzari care a participat la lectie, a ridicat mâna si a raspuns: ” Mie diavolul nu mi-a spus niciodata sa fac din pietre pâini! Si chiar daca m-ar fi ispitit în acest fel, cursa lui n-ar fi avut nici o reusita, pentru ca nu pot sa transform pietrele în pâine!

Pentru mine o mare ispita a fost însa propunerea pe care seful meu mi-a facut-o ieri. Dupa ce m-a chemat în biroul sau, acesta mi-a spus: “Roger; vreau sa-ti fac un mare favor. Îti voi mari zona responsabilitatilor. Te fac responsabilul de vânzari al firmei noastre pentru întrega tara!”

“Dar nu-mi doresc o zona mai mare de responsabilitate”; i-am raspuns eu atunci. Sunt deja departe de casa si de sotia si fiica mea, patru nopti pe saptamâna. A avea o zona mai mare de responsabilitate, asta înseamna a ne vedea doar o data pe saptamâna!

Nu stii ce refuzi; mi-a raspuns atunci seful. O zona maia mare de responsabilitate, înseamna si un salar mai bun. Eu îti cer sa accepti aceasta sluijba, pentru binele sotiei si al fiicei tale. N-ai vrea sa fii pentru ele un sot si un tata mai bun?

Acceptând noua slujba, vei avea mai multi bani, si le vei putea cumpara tot ceea ce ele îsi doresc. Fetitei tale nu-i trebuie prea multi bani acum, dar gândeste-te ca în câtiva ani, aceasta va creste. Cu ce o vei întretine la scoala si îi vei pregati un viitor?

Stiu ca pentru tine este greu sa fii plecat atât de mult timp de acasa. De aceea te rog sa accepti noua slujba pentru binele lor!

Dupa ce a povestit în detaliu aceasta propunere, Roger s-a întors spre clasa si-a spus:” dragii mei; aceasta-i ispita diavolului astazai! El nu ne mai cere sa facem din pietre pâini, si nici sa ne aruncam de pe acoperisul templului, dar încearca sa ne dea de lucru cât mai departe de casa!”

Nu cumva ai fost ispitit în acelasi fel ? Domnul Isus a biruit ispitele fiindca S-a încrezut deplin în Dumnezeu si-a raspuns diavolului, folosind Cuvântul Scripturii.

Un om întelept ar birui ispitele, procedând si astazi în acelasi fel!

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa ma încred în Tine si sa raspund provocarilor diavolului prin Cuvântul Scripturii, pentru în fata oricarei ispite sa pot avea biruinta deplina. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.