13 Ianuarie

0
47

” Ferice de cel cu faradelegea iertata, si de cel cu pacatul acoperit!” Psalmul 32:1

Cântaretul de muzica country, Willie Nelson, a povestit ca în copilarie, obisnuia sa mearga împreuna cu parintii la o micuta biserica metodista. În acea vreme, eram unul dintre copiii care ieseau în fata de fiecare data când predicatorul facea chemare pentru pocainta, povestea el adesea.

La sfârsitul predicii, când vedeam ca cineva merge în fata altarului ca sa se roage pentru iertare, ma alaturam acelei persoane. Am facut acest lucru, spunea el, cred ca de apoape treizeci de ori. De fiecare data când faceam ceva rau, mergeam în fata si-mi marturiseam pacatele cerându-mi iertare.

Dupa aceste momente de marturisire, eram eliberat si începeam sa traiesc o viata noua cu Hristos.

Când am crescut mare însa, mi-a fost rusine sa mai ies în fata altarului ca sa-mi marturisesc pacatele si-am adormit spiritual. În acele momente, în viata mea a început un somn lung, vreme în care m-am cufundat în cele mai grozave pacate.

Dupa multi ani, într-un moment de cercetare, am înteles însa ca nu-mi mai pot continua viata în acelasi fel. În acele momente am îngenuncheat si mi-am cerut iertare pentru fiecare pacat.

În toti acei ani de ratacire am fost nemultumit, pentru ca am crezut ca biserica m-a parasit. Dar n-a fost asa. Eu de fapt ma abandonasem în mreaja pacatului.

În acele momente de pocainta în loc sa-i mai acuz pe altii , am înteles acuzatiile mi se cuvin mie, pentru ca eu purtam întreaga responsabilitate pentru deciziile pe care le luasem.

Nu-i asa ca de multe ori persoana cel mai greu de iertat suntem noi însine? Sunt momente în viata când nu ne putem ierta pentru faptele ce am reusit sa le înfaptuim.

Pentru ca sunt foarte multi cei care poarta aceasta povara a autoînvinovatirii permanente, versetul biblic de astazi ne spune ca este fericit, doar cel ce are faradelegea iertata si pacatul acoperit!

În Hristos putem gasi iertare si eliberare deplina, chiar si de pacatul autoînvinovatirii.

Rugaciune: Doamne Isuse; desi mi-e rusine de mine si de lucrurile pe care le-am savârsit, nu ma lasa sa ma condamn singur, pentru ca prin iertarea pe care mi-o vei darui, sa pot trai o eliberare deplina. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.