15 Ianuarie

2
45

“Si voi dar fiti gata, caci Fiul omului va vni în ceasul în care nu va gânditi ” Luca 12:40

Una dintre doctrinele biblice foarte controversata astazi, priveste cea de-a doua venire a Domnului Isus. În cercurile teologice acesta doctrina este cunoscuta sub numirea de “Parusia”. În interpretarea acestui eveniment, spectrul învataturilor este însa foarte larg.

Astfel, întâlnim crestini care au facut din doctrina revenirii Domnului Isus, un adevarat dogmatism. Acestia vad în fiecare eveniment, un semn care anunta iminenta revenirii Domnului si un semnal de alarma ce ar trebui sa ne trezeasca înaintea de-a fi prea târziu.

Sunt însa si crestini care neglijeaza acest aspect al învataturilor crestine, si traiesc concentrându-se mai mult la viata de aici si problemele de fiecare zi.

Am însa un mare respect pentru predicatorii si teologii care în interpretarea Scripturilor, atunci când este vorba despre evenimentele finale, pun accent pe învatatura Domnului Isus.

Studiind aceste învataturi pentru zidirea mea personala si pentru mesajele pe care le-am prezentat în biserica, am descoperit ca în planul maret de mântuire descoperit oamenilor prin Hristos, Parusia, nu-i doar încheierea unei povestiri ce are un happy-end, ci punctul culminant al oprei mântuirii. Toate evenimentele pe care le traim, converg de fapt spre momentul în care Hristos va veni sa-si ia Biserica, timp în care ne va darui o mântuire deplina.

Cunoscând acest maret adevar, lasa-ma sa te întreb:”care sunt lucrurile pe care ti le-ai fixat ca scop al vietii pentru anul 2008? Ai în atentie doar lucrurile de aici, sau te-ai gândit si la vesnicie ?

Toti cei ce vor lua în serios spusele Domnului Isus cu privire la revenirea Sa, si vor tinti vesnicia, vor fi pregatiti în orice vreme pentru întâlnirea cu Domnul, gasind în acelasi timp si-o buna motivatie pentru a lucra cu daruire în toate responsabilitatile de fiecare zi.

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma ca în anul în care am pasit, sa ma pregatesc pentru întâlnirea cu Fiul Tau, si lucrând cu credinciosie si dedicare, să fiu gata, ca sa pot spune: “vino Doamne Isuse!” Amin

2 COMENTARII

  1. Da ,intalniria cu ISUS HRISTOS este pentru noi cea mai mareata asteptare, care atunci cand simtim ca suntem gata pentru rapire putem spune MARANATA,dar nu e pentru toti doar pentru cei care au biruit, eu l-am asteptat anul trecut dar daca EL vine azi eu sunt la fel, si imi doresc sa nu ma schimb pana atunci cand v-a veni dupa noi.Dumnezeu sa ne ajute sa fim biruitori.Amin

  2. …sa raspund la intrebarea de mai sus pot spune ca in acest an mi-am propus apropierea de Dumnezeu si mi-as dori sa si pot pune in practica pentru a fi gata la marea revenire a lui Isus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.