13 Februarie – PRACTICĂ ALTRUISMUL (4)

0
34


“Nimănui nu-i pasă de sufletul meu.”
(Psalmul 142: 4)

Oamenii pe care cauți să-i influențezi în viață se întreabă mereu: “ține la mine?” Gândește-te la cele mai plăcute experiențe pe care le-ai avut cu oamenii din propria ta viață. Ce au toate acestea în comun? Tuturor le-a păsat cu adevărat de tine, așa-i? Și ceea ce-i și mai minunat este că și tu îți poți lărgi abilitatea de a-ți păsa de cei din afara cercului tău social. Indiferent ce profesie ai, când îi ajuți pe oameni, faci ca viața ta și a lor să fie mai bună.

Să citim câteva observații pe care le-au făcut câțiva oameni de succes proveniți din diferite medii.

Afaceri: “nu-l poți face pe celălalt să se simtă important în prezența ta dacă în taină crezi că este un nimeni” (Les Giblin, fost comis voiajor internațional al anului și vorbitor de renume).

Politică: “Dacă vrei să câștigi pe cineva de partea cauzei tale, trebuie mai întâi să-l convingi că ești prietenul lui sincer” (Președintele Abraham Lincoln). Divertisment: “Unii cântăreți își doresc ca spectatorii să-i îndrăgească. Eu iubesc spectatorii” (Luciano Pavarotti, legendarul tenor italian de operă).

Lucrarea creștină: “Cu cât te investești mai mult în ceva mai mare decât tine, cu atât vei avea mai multă putere” (Norman Vincent Peale, pastor și autor).

Psalmistul a scris: “Nimănui nu-i pasă de sufletul meu”. Și în adâncul lor, unii oameni cu care avem contact zilnic simt asta. Fie că încerci să-ți împărtășești credința, că încerci să faci afaceri, să te împrietenești cu cineva sau să-i ajuți într-un oarecare domeniu, trebuie să le dovedești că îți pasă cu adevărat.

E nevoie de timp, de străduință și chiar de sacrificiu, dar dacă te gândești serios să-ți creezi legături cu alții, vei reuși. Probabil cineva a făcut asta pentru tine și faptul acesta te-a ajutat să devii ceea ce ești astăzi. Așa că fă-o pentru alții!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.