14 August

0
74

“Ei staruiau în învatatura apostolilor, în legatura frateasca, în frîngerea pîinii, si în rugaciuni. Fiecare era plin de frica, si prin apostoli se faceau multe minuni si semne. Toti cei ce credeau, erau împreuna la un loc, si aveau toate de obste. Îsi vindeau ogoarele si averile, si banii îi împarteau între toti, dupa nevoile fiecaruia. Toti împreuna erau nelipsiti de la Templu în fiecare zi, frîngeau pîinea acasa, si luau hrana, cu bucurie si curatie de inima. Ei laudau pe Dumnezeu, si erau placuti înaintea întregului norod. Si Domnul adauga în fiecare zi la numarul lor pe cei ce erau mîntuiti.” Faptele Apostolilor 2: 42-47

O întrebare pe care oameni si-o pun adesea este: Oare ce sa caut eu într-o biserica?

Deoarece sunt multe biserici cu o reputatie buna, vreau sa-ti arat ce trebuie sa cauti într-o biserica care pretinde ca este în conformitate cu Sfinta Scriptura.

Primul si cel mai evident semn al unei biserici dupa voia lui Dumnezeu este dat de oamenii care o compun, care trebuie sa-L cunoasca si sa-l iubeasca din toata inimape Domnul Isus Hristos.

În pasajul biblic de astazi ni se reaminteste: “Domnul adauga în fiecare zi la numarul lor pe cei ce erau mîntuiti”. Numai acei ce îl acceptau pe Domnul ca Mîntuitor personal, care credeau în Cuvîntul Sau si care se botezau pentru a împlini porunca lui Dumnezeu erau adaugati bisericii primare.

Ceea ce putem învata din acest exemplu este ca un crestin ar trebui sa fie într-o biserica,  sau ar trebui sa caute o biserica care:
• Sa fie plina de crestini care cred cu tarie în Isus Hristos;
• Sa aiba ca prioritate studiul Cuvîntului Scripturii;
• Sa petreaca mult timp în rugaciune si închinare;
• Sa slujeasca semenilor în dragoste si cu daruire deplina;
• Sa faca misiune, vorbindu-le oamenilor despre Isus Hristos.

Daca vei urmari cu atentie pasii prezentati mai sus sînt sigur ca vei gasi o biserica dinamica, în care Dumnezeu adauga noi convertiti în fiecare zi.

PRIMUL SI CEL MAI EVIDENT SEMN AL UNEI BISERICI BUNE ESTE ATUNCI CÎND BISERICA ESTE PLINA DE OAMENI CARE-L CUNOSC SI IUBESC PE DOMNUL ISUS HRISTOS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.