14 Aprilie

0
29

“De aceea vă rog să călcați pe urmele mele.  Pentru aceasta v-am trimis pe Timotei, care este copilul meu preaiubit și credincios în Domnul. El vă va aduce aminte de felul meu de purtare în Hristos și de felul cum învăț eu pe oameni pretutindeni în toate Bisericile.” 1 Cor.4:16-17

Domnul Isus i-a chemat pe urmașii săi să fie liderii care, prin exemplul lor să-i ajute și pe alții să-L urmeze. De aceea motto-ul pentru un bun creștin ar trebui să fie: “fă ceea ce și eu fac, nu numai ceea ce eu spun!”

Acest lucru este exact ceea ce a cerut și apostolul Pavel celor din Corint. El nu le-a cerut celor din Corint să-l urmeze fiindcă era egocentric și căuta atenția celorlalți. Fiindcă îl urma pe Hristos, el știa că toți cei care aveau să-i calce pe urme, îl urmau de fapt pe Domnul.

Apostolul Pavel nu a avut resurse deosebite, nu a fost nici bogat, nici puternic sau cu multe relații. El și-a stabilit însă cu prioritate să-L glorifice pe Hristos prin cuvintele și acțiunile sale în toate circumstanțele vieții.

De aceea, nici noi nu trebuie să așteptăm până vom avea educație teologică sau să ajungem creștini cu faimă pentru a ajunge un exemplu demn de urmat.

Asemenea apostolului Pavel și noi trebuie să avem aceeași dedicare pentru a-L imita și urma pe Hristos, în toate împrejurările vieții, indiferent de starea în care suntem.

Păstrând în atenție acest fapt, lasă-mă să-ți pun o întrebare în această zi: dacă oamenii din jurul tău ți-ar copia viața, s-ar asemăna ei cu Hristos?  Răspunsul apostolului Pavel la această întrebare a fost “da”. Care este însă răspunsul tău ?

DACĂ OAMENII TE-AR COPIAÎN TOT CEEA CE SPUI ȘI CEEA CE FACI, S-AR ASEMĂNA EI CU HRISTOS ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.