13 Octombrie

0
37

“Acum, temeți-vă de Domnul, și slujiți-I cu scumpătate și credincioșie. Depărtați dumnezeii cărora le-au slujit părinții voștri dincolo de Râu și în Egipt, și slujiți Domnului. 

Și dacă nu găsiți cu cale să slujiți Domnului, alegeți astăzi cui vreți să slujiți: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinții voștri dincolo de Râu, sau dumnezeilor amoriților în a căror țară locuiți. Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului”.

Poporul a răspuns, și a zis: “Departe de noi gândul să părăsim pe Domnul, și să slujim altor dumnezei.” Iosua 24:14-16

Atunci cand Domnul Isus i-a chemat pe ucenici ca sa-L urmeze, le-a spus: “daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa Ma urmeze!”

Luand în consideratie aceasta invitatie, descoperim ca Domnul Isus n-a exersat nici o presiune fata de cei ce urmau sa-si exprime o optiune, aleagand una dintre alternative.

Nici Iosua cand i-a chemat pe cei din neamul sau la o alegere, nu i-a determinat în vreunfel. El le-a prezentat doaralternativele: binecuvantarea si blestemul,  viata si moartea șile-a lasat apoi olibertate deplina.

Într-o zi, o mama a mers împreuna cu cei trei copii ai ei, la un magazin ce vindea înghetata, dorind sa cumperecate o înghetata fiilor ei. Dupa ce a asteptat la o coada foarte lunga, atunci cand a ajuns în fata vanzatorului, acesta a întrebat-o: “doriti înghetata cu ciocolata, sau de vanilie?

În loc sa aleagauna dintre aceste alternative, dupa cateva momente de asteptare,  mama l-a întrebat pe vanzator: “de ce nu produceti mai multe sortimente de înghetata? Ati oferi astfel cumparatorilor o mai mare varietate si-o paleta mai larga de optiuni.”

Suparat pe indecizia acelei mame, vanzatorul i-a raspuns: “Doamna; daca ai sti cat de mult le trebuie unor oameni sa hotarasca între înghetata cu ciocolata, sau cea de vanilie, n-ai mai dori si alte sortimente!”

Ai trait o asa experienta? Ai avut momente cand ti-a fost greu sa hotarasti, chiar daca a trebuit sa alegi numai între doua alternative?

Acum întelegem mai bine de ce este asa de greu ca unii oameni sa ia decizia sa se întoarca la Dumnezeu!

A lua o decizie nu-i totdeauna usor, dar a alege ce este bine si a-l urma pe Hristos, merita efortul, pentru ca cei ce au luat aceasta decizie, vor descoperi binecuvantari pe care nici nu le-au banuit.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; da-mi întelepciune sa fac o alegere buna si ajuta-ma sa nu zabovesc în a o împlini, pentru ca nu cumva sa ma trezesc prea tarziu. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.