14 Octombrie

0
46

“Apoi a zis tuturor: “Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi, și să Mă urmeze. Fiindcă oricine va voi să-și scape viața, o va pierde; dar oricine își va pierde viața pentru Mine, o va mântui.” Luca 9:23-24

În aceasta zi as dori sa va atrag atentia asupra unui cuvant scurt, dar de o mare importanta. Acest cuvant este prepozitia “daca” cu care si-a început Domnul Isus invitatia pe care a adresat-o celor ce-L ascultau.

Acest cuvanteste important fiindca implica conditiipentru actiunile ce urmeaza sa leîmplineasca o anume persoana si consecintele acestora.

Într-o zi, un tanar a încercat sa o convinga pe prietena lui sa-i dea un raspuns afirmativ si sa accepte sa se marite cu el. În fata tuturor propunerilor si-a insistentelor acestuia, prietena aîntarziat însa sa îi dea un raspuns.

Îngrijorat de atitudinea prietenei sale, tanarul a întrebat-o: “draga ai cumva pe altcineva?”

Surprinsa de întrebare, aceasta i-a raspuns: “ar trebui sa fie!”

Pentru a face o alegere buna,  trebuie sa existe o alternativa. În aceasta situatie, cel ce ia o decizie poate sa evalueze între doua sau mai multe posibilitati, alegand-o pe cea mai buna.

Si tie îti sta înainte în aceasta zi, o alegere. Asemenea acelei tinere care trebuia sa dea un raspuns propunerii facute de prietenul sau, si noi trebuie sa dam un raspuns Celui ce ne doreste sa-I fim mireasa.  El este Domnul Domnilor si Împaratul Împaratilor, fata de care nu mai exista nici o alta alternativa. A-L alege pe El înseamna a beneficia decea mai mare sansa, iar a-l respinge, înseamna a pierde unica cale pentru salvare, fericire si viata.

Un “da”, un raspuns afirmativ, înseamna însa mai mult decat exprimarea unei optiuni, ci a te lepada de tine însuti, a-ti lua crucea în fiecare zi si a-L urma pe Domnul cu credinciosie, pana la sfarsitul vietii.

Esti pregatit pentru un astfel de raspuns?

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa raspund invitatiei dragostei Tale si începand din aceasta zi, sa-mi port crucea cu credinciosie, pana la capatul vietii. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.