13 Octombrie

0
38

” Multimea din cetate s-a dezbinat: unii erau cu Iudeii, altii cu apostolii.  Fapte 14:4

De foarte multe ori în decursul istoriei, ceea ce a cauzat mari diviziuniîntre oameni au fost lucruri marunte. O situatie de acest gen s-a petrecutîn secolul al XV-lea, când Menonitii si Amesii s-au despartit din pricinanasturilor. Menonitii credeau ca nu este nici o problema sa ai nasturi laîmbracaminte, pentru ca aceastia sunt folositori. Pe când Amesii, credeau canasturii sunt numai un ornament decorativ si pacatos.

Pentru ca n-au reusit sa se înteleaga si sa ajunga la o concluzie comuna,  cele doua grupari ce apartineau aceleiasi miscari crestine, s-au despartitdatorita acestui fapt atât de neinsemnat! Oare câte razboaie se mai poarta si astazi în biserici, din cauza acestorlucruri marunte ? Numai Dumnezeu stie!

Pentru a nu trai amaraciunea acestor triste experiente de separare sidezbinare, trebuie sa stim ca Dumnezeu nu se uita la ceea ce izbeste ochii,  ci la felul cum ne este inima. Iar ceea ce conteaza este numai masuracredintei si a dedicarii pe care o aratam în slujirea semenilor si a luiDumnezeu.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; pentru ca sa nu ajung o pricina de poticnire pentru cei ce ma privesc, ajuta-ma sa pot depasi micile diferente si sa-i accept petoti cei din jurul meu asa cum sunt, dovedindu-le astfel dragostea Ta. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.