14 Octombrie

0
36

“Buzele neprihanite sunt placute împaratilor si ei iubesc pe cel ce vorbestecu neprihanire.” Proverbe 16:13

Steve Brown, a prezentat un fapt interesant despre o orga cu fluiere aflataîntr-un studio din San Francisco. Fata de celelalte orgi de acelasi tip,  aceasta orga avea un buton care atunci când era apasat, orga emitea un sunetce imita un ropot de aplauze.Nu era numai un sunet singular a unei persoanecare aplauda, ci un sunet solemn ce imita aplauzele dintr-o sala de concert.  Asa ca puteai sa cânti orice, chiar fara sa fi urmarit vreo partitura.Dacala urma apasai butonul pentru aplauze, primeai recunostinta unor mariovatii.

Ce idee grozava! Fiecare dintre noi se simte mult mai bine atunci cânddupa ce am facut ceva, cineva ne apreciaza, nu-i asa? Poate ca unii dintrevoi lucrati în anumite locuri de munca unde aprecierile va sunt adresatefoarte greu. Sau poate ca pentru seful vostru ce este plin de egoism, muncape care o împliniti aproape ca nici nu conteaza.

Cineva care a trecut prin aceasta situatie, a facut o comparatie interesantaîntre locul lui de munca si o închisoare, care poate vi se potriveste sivoua:

Timpul pe care îl petreci la închisoare este potrivit cu gradulvinovatiei. La locul de munca însa, prezenta este obligatorie în fiecare zi,  tot timpul vietii. La închisoare primesti trei mese pe zi. Pe când la loculde munca ai pauza numai pentru masa de prânz.

Când mergi sa servesti masa la cantina, aceasta are acelasi gust ca mâncareadin închisoare, dar la servici trebuie însa sa si platesti! Laînchisoare poti sa vizionezi programele TV si sa joci jocuri. La locul demunca daca esti descoperit ca te uiti la televizor, sau practici anumitejocuri, esti penalizat! În închisoare îti este permisa vizita familiei si-aprietenilor.

La locul de munca, nici macar nu poti vorbi cu ei! În închisoare toatecheltuielile îti sunt asigurate, fara a ti se cere sa faci ceva.Pe când casa mergi la servici trebuie sa-ti cumperi singur biletul de transport, iaratunci când primesti salariul, ti se deduc si taxele pentru a platiîntretinerea întemnitatilor.-

La închisoare esti recompensat pentru buna purtare, pe când la locul demunca daca ai ajuns sa-ti împlinesti planul, luna viitoare acesta este îtieste marit! În închisoare sunt reguli si restrictii care uneori sunt foarteaspre, la locul de munca, acestea sunt numite obligatii de serviciu!

Nu cumva si pentru tine închisoarea ar fi mai de preferat decât locul demunca? Nu te lasa însa îngradit de împrejurari siresponsabilitati. Gaseste-ti liberatea în Hristos si stabileste noi relatii cu colegii de munca, pentru ca si locul tau de munca sa devina un loc unde sa mergi cu placere, indiferent de ceea ce trebuie sa lucrezi.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule, Iti multumesc pentru locul unde îmi câstigpâinea de fiecare zi. Însoteste-ma cu prezenta Ta tot timpul orelor demunca, pentru ca sa-mi pot împlini slujba cu placere si bucurie. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.