„Tot ce începe, duce la bun sfârșit” (Psalmul 1:3)

Primul psalm din Biblie vorbește despre pericolele ce ne pasc atunci când primim sfaturi greșite, când ascultăm îndemnuri nepotrivite și când ne întovărășim cu persoanele nepotrivite.

„Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se oprește pe calea celor păcătoși, și nu se așază pe scaunul celor batjocoritori! Ci își găsește plăcerea în Legea Domnului, și zi și noapte cugetă la Legea Lui! El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care își dă rodul la vremea lui, și ale cărui frunze nu se veștejesc: tot ce începe, duce la bun sfârșit” (v. 1-3).

În expresia „la bun sfârșit” se subînțelege stabilitate, hrănire, productivitate, tărie, durabilitate și izbândă. Așadar, alege-ți prietenii cu mare băgare de seamă și după ce te-ai rugat, întrucât ei îți vor fi cei mai apropiați și vor avea abilitatea de a te forma sau de a te distruge. Verifică cine este de fapt sfătuitorul tău înainte să aibă un cuvânt de spus în viața ta. Asigură-te că este:

1) Un om integru;

2) Un om al credinței;

3) Un om cu influență;

4) Un om cu daruri complementare;

5) Un om care îți împărtășește viziunea;

6) Un om loial;

7) Un om creativ.

Dacă încerci să găsești aceste șapte calități în cel care te sfătuiește, ai toate șansele să reușești în ceea ce ai fost chemat să faci. De asemenea, ai grijă să primești și aprobarea lui Dumnezeu, „lată drumul, mergeți pe el!” (Isaia 30:21).

Asigură-te că scopurile și planurile pe care ți le-ai stabilit sunt în armonie cu voia lui Dumnezeu pentru tine. Căci dacă nu sunt, nu te ajută cu absolut nimic să ai cei mai buni consilieri din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.