„Ne-am lăsat duși în voia lui” (Faptele Apostolilor 27:15)

Nu te lăsa în voia sorții. In mod tipic, într-o criză reacționăm în aceleași trei moduri în care au reacționat marinarii de pe corabia pe care se afla și Pavel: „Corabia a fost luată de el, fără să poată lupta împotriva vântului, și ne-am lăsat duși în voia lui”. Primul lucru pe care îl fac furtunile vieții este să ne determine să ne lăsăm duși de val. Nu ne mai vedem scopurile și uităm spre ce ne îndreptăm. Ne ignorăm valorile și ne abatem de la drum.

Pentru că nu au fost dotați cu busole și stelele nu s-au mai văzut din cauza furtunii, marinarii au ajuns în beznă totală. Ceea ce ridică următoarea întrebare: Cum reacționezi de obicei într-o situație întunecată, când nu poți vedea stelele si nu ai busolă? Plutești în derivă? Te duci încotro te poartă valurile? Lași ca problemele să te facă să te clatini și să te arunce dintr-o parte în alta?

In viață, circumstanțe nefavorabile te pot descuraja și te pot face să te întrebi: „Ce folos? De ce să mă opun?” Așadar, ajungi să fii dus de curent. Dar acum a sosit vremea să faci exact opusul! Ține-te mai strâns de credința ta: „Să ținem fără șovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduința … Să nu vă părăsiți, deci, încrederea voastră pe care o așteaptă o mare răsplătire! Căci aveți nevoie de răbdare, ca, după ce ați împlinit voia lui Dumnezeu, să puteți căpăta ce v-a fost făgăduit” (Evrei 10:23, 35-36).

Să remarcăm exprimarea: „credincios este Cel ce a făcut făgăduința”. întrebare: te-a abandonat Dumnezeu vreodată? Răspuns: nu! Și nu o va face niciodată. „Să ținem fără șovăire ia mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduința” (v. 23) așa că El te va scoate din criză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.